Doen in De Wolden

Doen in De Wolden

18-03-2018

- Gemeentebelangen on Tour -

De laatste zaterdag voor de verkiezingen staat voor Gemeentebelangen traditioneel in het teken van de bustour door De Wolden, de GB-Tour. Ondanks de bittere kou gingen zo’n 30 Gemeentebelangers met gele sjaals en dik ingepakt op pad met chocolademelk, gele bokkenpootjes, ballonnen, pennen, folders enz. Om in 1 dag vrijwilligers/initiatiefnemers van grote en kleine initiatieven te bezoeken plus diegene die hun medewerking hebben verleend aan het #GBDoen – Magazine. Als waardering voor hun inzet was er voor hen een ‘gele’ oranjekoek en/of een “dikke duim of ben je Geel” T-shirt. Tijdens de dag viel op wat een energie er in De Wolden is met al die vrijwilligers die op een of ander manier bezig zijn met het houden van acties.

Bij de eerste stop in Koekange bij korfbalvereniging KIA werd dit al snel duidelijk want zelfs de kou werd getrotseerd bij de georganiseerde potgrondactie. Nu kunt u niet alleen tijdens de verkiezingsperiode maar ook buiten deze periode rekenen op Gemeentebelangen. Als echte doeners en met de hashtag #GBDoen  kon het niet anders of de mouwen werden opgestroopt om toch nog even te helpen bij het laden van aanhangwagens met zakken potgrond.

Na Koekange door naar De Wijk waar een aantal vrijwilligers van de Oranjevereniging voorafgaand aan hun violenactie nog even tijd vrij hadden gemaakt om het initiatief voor een begaanbaar evenemententerrein onder de aandacht te brengen. Het gezegde jong geleerd is oud gedaan was in De Wijk van toepassing. Als Gemeentebelangen konden wij een steentje bijdragen door niet alleen de volwassen vrijwilligers van de Oranjevereniging maar juist de jongste vrijwilliger te stimuleren voor het vrijwilligerswerk met een “dikke duim” T-shirt.

Al eerder was er in Ruinen actie gevoerd om de oversteek van de Gijsselterweg open te houden. Zaterdag was er een tweede actie georganiseerd op de Brink in Ruinen waar automobilisten, voetgangers en fietsers staande werden gehouden om te vragen of en op welke manier zij over het open houden van deze oversteek dachten. Handtekeningen werden ingezameld en wenselijke oplossingen konden worden aangegeven zodat deze op een later tijdstip aan de gemeenteraad overhandigd kunnen worden. Waardering voor dit inwoners initiatief, die goed voor hun eigen veiligheid zorgden met grote waarschuwingsborden en oranje hesjes. Wat Gemeentebelangen betreft stond en staat de veiligheid bij het wegbeheer voorop, in welke vorm dat dan ook mag zijn.

Niet alleen Gemeentebelangen maar ook andere partijen waren druk bezig met actie voeren richting de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. In Zuidwolde troffen we een aantal andere politieke partijen, allemaal met hart voor De Wolden. Vrijwilligers, kandidaat raadsleden bezig met het posten bij supermarkten, flyeren, pennen, paaseitjes uitdelen en wat al niet meer om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Na uitwisseling van wat chocolademelk om op te warmen met pennen vervolgde wij in ieder geval onze tour. Mocht u ons gemist hebben kunt u ons altijd bereiken via de gebruikelijk kanalen: telefoon, WhatsApp, Instagram, website (www.gbdewolden.nl) en mail (info@gbdewolden.nl)

Het weer leende zich prima om in Ruinerwold voor een spontane oliebollen actie te gaan. Eenmaal in de bus werden de oliebollen warm ontvangen, lekker! Naast oliebollen werd in Ruinerwold met de Kroeg tot Kroegloop aandacht gevraagd voor de ziekte Cystic Fybrosis. De opbrengsten van deze jaarlijkse hardloopactie werden ingezet bij de aanschaf van een electrische fiets voor een inwoner van De wolden met deze ziekte. Ondanks de barre omstandigheden waren er toch nog een groot aantal deelnemers, waaronder een aantal in het T-shirt van Gemeentebelangen. Zij konden zoals u zult begrijpen zowel bij de start in Ruinerwold als de finish in Ruinen rekenen op wat extra aanmoedigingen van Gemeentebelangen on Tour.

Wat een dag! Een diepe buiging voor al die vrijwilligers, initiatiefnemers waar wij vandaag niet langs zijn geweest maar die zich keer op keer inzetten voor onze gemeente. Zoals ook wij als Gemeentebelangen De Wolden weer toezeggen om ons de komende 4 jaar, net als alle afgelopen jaren, ons weer volop voor u, voor onze gemeente in te gaan zetten! U weet ons te vinden en u heeft wat te kiezen. Een laatste boodschap aan iedereen boven de 18 jaar: Ga 21 maart in ieder geval stemmen!

Voor een sfeerimpressie van de hele dag klik hier

Verkiezingen GR2018 campagne Gemeentebelangen GB on tour Koekange De Wijk Zuidwolde Ruinen Ruinerwold