Doen in De Wolden

Doen in De Wolden

18-03-2018

- Gemeentebelangen on Tour -

De laatste zaterdag voor de verkiezingen staat voor Gemeentebelangen traditioneel in het teken van de bustour door De Wolden, de GB-Tour. Ondanks de bittere kou gingen zo’n 30 Gemeentebelangers met gele sjaals en dik ingepakt op pad met chocolademelk, gele bokkenpootjes, ballonnen, pennen, folders enz. Om in 1 dag vrijwilligers/initiatiefnemers van grote en kleine initiatieven te bezoeken plus diegene die hun medewerking hebben verleend aan het #GBDoen – Magazine. Als waardering voor hun inzet was er voor hen een ‘gele’ oranjekoek en/of een “dikke duim of ben je Geel” T-shirt. Tijdens de dag viel op wat een energie er in De Wolden is met al die vrijwilligers die op een of ander manier bezig zijn met het houden van acties.

Bij de eerste stop in Koekange bij korfbalvereniging KIA werd dit al snel duidelijk want zelfs de kou werd getrotseerd bij de georganiseerde potgrondactie. Nu kunt u niet alleen tijdens de verkiezingsperiode maar ook buiten deze periode rekenen op Gemeentebelangen. Als echte doeners en met de hashtag #GBDoen  kon het niet anders of de mouwen werden opgestroopt om toch nog even te helpen bij het laden van aanhangwagens met zakken potgrond.

Na Koekange door naar De Wijk waar een aantal vrijwilligers van de Oranjevereniging voorafgaand aan hun violenactie nog even tijd vrij hadden gemaakt om het initiatief voor een begaanbaar evenemententerrein onder de aandacht te brengen. Het gezegde jong geleerd is oud gedaan was in De Wijk van toepassing. Als Gemeentebelangen konden wij een steentje bijdragen door niet alleen de volwassen vrijwilligers van de Oranjevereniging maar juist de jongste vrijwilliger te stimuleren voor het vrijwilligerswerk met een “dikke duim” T-shirt.

Al eerder was er in Ruinen actie gevoerd om de oversteek van de Gijsselterweg open te houden. Zaterdag was er een tweede actie georganiseerd op de Brink in Ruinen waar automobilisten, voetgangers en fietsers staande werden gehouden om te vragen of en op welke manier zij over het open houden van deze oversteek dachten. Handtekeningen werden ingezameld en wenselijke oplossingen konden worden aangegeven zodat deze op een later tijdstip aan de gemeenteraad overhandigd kunnen worden. Waardering voor dit inwoners initiatief, die goed voor hun eigen veiligheid zorgden met grote waarschuwingsborden en oranje hesjes. Wat Gemeentebelangen betreft stond en staat de veiligheid bij het wegbeheer voorop, in welke vorm dat dan ook mag zijn.

Niet alleen Gemeentebelangen maar ook andere partijen waren druk bezig met actie voeren richting de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. In Zuidwolde troffen we een aantal andere politieke partijen, allemaal met hart voor De Wolden. Vrijwilligers, kandidaat raadsleden bezig met het posten bij supermarkten, flyeren, pennen, paaseitjes uitdelen en wat al niet meer om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Na uitwisseling van wat chocolademelk om op te warmen met pennen vervolgde wij in ieder geval onze tour. Mocht u ons gemist hebben kunt u ons altijd bereiken via de gebruikelijk kanalen: telefoon, WhatsApp, Instagram, website (www.gbdewolden.nl) en mail (info@gbdewolden.nl)

Het weer leende zich prima om in Ruinerwold voor een spontane oliebollen actie te gaan. Eenmaal in de bus werden de oliebollen warm ontvangen, lekker! Naast oliebollen werd in Ruinerwold met de Kroeg tot Kroegloop aandacht gevraagd voor de ziekte Cystic Fybrosis. De opbrengsten van deze jaarlijkse hardloopactie werden ingezet bij de aanschaf van een electrische fiets voor een inwoner van De wolden met deze ziekte. Ondanks de barre omstandigheden waren er toch nog een groot aantal deelnemers, waaronder een aantal in het T-shirt van Gemeentebelangen. Zij konden zoals u zult begrijpen zowel bij de start in Ruinerwold als de finish in Ruinen rekenen op wat extra aanmoedigingen van Gemeentebelangen on Tour.

Wat een dag! Een diepe buiging voor al die vrijwilligers, initiatiefnemers waar wij vandaag niet langs zijn geweest maar die zich keer op keer inzetten voor onze gemeente. Zoals ook wij als Gemeentebelangen De Wolden weer toezeggen om ons de komende 4 jaar, net als alle afgelopen jaren, ons weer volop voor u, voor onze gemeente in te gaan zetten! U weet ons te vinden en u heeft wat te kiezen. Een laatste boodschap aan iedereen boven de 18 jaar: Ga 21 maart in ieder geval stemmen!

Voor een sfeerimpressie van de hele dag klik hier

Verkiezingen GR2018 campagne Gemeentebelangen GB on tour Koekange De Wijk Zuidwolde Ruinen Ruinerwold
Klik hier om je boodschap door te geven

#ikdoemee

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Klik hier en geef je mening!

image/svg+xml

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Hé, wat goed dat jij de Luistervink hebt gevonden!

De landelijke verkiezing is geweest. Maar hoe vind jij het lokaal gaan? Omdat we elkaar helaas niet persoonlijk kunnen treffen, staat onze luistervink voor jou klaar. Juist nu is het extra van belang om jouw geluid te laten horen! Dat kun je doen middels deze luistervink. Wat wil jij graag anders zien in onze gemeente, of wat vind jij dat er goed gaat? Wonen, sporten, boeren, het mag over van alles gaan.

De Wolden zonder jou is als een ei zonder zout! We moeten het samen doen!


Schrijf uw reactie


Het mag over één onderwerp gaan zoals bijvoorbeeld boeren, wonen, sporten enz. Maar eigenlijk mag het over van alles gaan. Wat wij als Gemeentebelangen mee willen geven is: hou jezelf vooral niet in! #gbdoen

disclaimer

Spreek uw reactie in

Opname is niet mogenlijk op dit apparaat
Sta gebruik van uw microfoon toe of uw reactie schrijven ipv. spreken

U kunt uw reactie achter laten door deze in te spreken. Gebruik daarvoor onderstaande knoppen. Ga als volgt te werk:

  1. Druk op opnemen
  2. Spreek uw boodschap in, u heeft maximaal 45 seconden
  3. Druk op stop om de opname te stoppen
  4. Met de afspelen/pause knop kunt u uw boodschap afluisteren (optioneel)

U kunt uw boodschap opnieuw inspreken door bovenstaande stappen opnieuw te volgen. Alleen de laatste boodschap wordt bewaard om te verzenden.

disclaimer

Verzenden

Wij als Gemeentebelangen waarderen het enorm dat jij je mening met ons wil delen. Voordat je dat doet kun je hieronder nog enkele gegevens achterlaten. Mochten wij dan nog vragen hebben over hetgeen dat je met ons deelt, kunnen wij contact met je opnemen en er samen over in gesprek gaan. Echter kan je je mening ook anoniem achterlaten.
disclaimer
Bezig met verzenden...

Bedankt

Nog een reactie achter laten

Disclaimer

Eigendom
Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de informatie die u op de site vindt correct is. Het kan echter voorkomen dat de informatie niet volledig en/of juist is. Aarzel niet ons hier op te attenderen. Alle informatie op de site, in welke vorm dan ook (teksten, afbeeldingen, geluidsfragmenten, methoden, downloadbare bestanden, etc.), is eigendom van Gemeentebelangen De Wolden, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

Toegestaan gebruik
Alle informatie mag worden gebruikt binnen het kader waar het voor bedoeld is, met vermelding van de bron en niet voor commerciële doeleinden. Wij stellen het op prijs wanneer u ons hiervan op de hoogte brengt.

Gebruiksrecht
Gemeentebelangen De Wolden heeft haar uiterste best gedaan om de oorspronkelijke eigenaren te traceren van alle op deze website gebruikte beelden en informatie. Mochten we daar toch nog in te kort geschoten zijn, laat het ons weten.

Delen (social media)
Gemeentebelangen De Wolden is niet aansprakelijk voor de wijze waarop artikelen, afbeeldingen en methodes worden gedeeld via de site of reacties en het vervolg hierop, ook niet wanneer anderen zich daardoor benadeeld of op een andere wijze gedupeerd door voelen.

Aan alle op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Iedereen die de op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie gebruikt of informatie op de site plaatst, wordt geacht akkoord te gaan met de bovengenoemde bepalingen.

Gemeentebelangen De Wolden 2021

Oeps!

Er is iets fout gegaan bij het versturen van uw reactie. Probeer het later nog eens.