Gemeentebelangen grootste

Gemeentebelangen grootste

22-03-2018

De Wolden: Gemeentebelangen grootste, VVD als enige zetelwinst

Artikel door: Roy Schutte - DvhN

Geen grote verschuivingen in de gemeenteraad van De Wolden na de verkiezingen van 21 maart. Gemeentebelangen blijft op eenzame hoogte staan met 8 zetels, gevolgd door de VVD dat een zetel won en op vier uitkomt.

Geen grote winnaars, geen grote verliezers. Toch is de lach op de gezichten van de VVD’ers het grootst zijn. De liberalen wonnen een zetel. PvdA was de verliezer van de avond, het verloor een zetel. Een nieuwe samenwerking tussen Gemeentebelangen en VVD behoort tot de mogelijkheden.

Gemeentebelangen De Wolden blijft veruit de grootste

Gemeentebelangen kan weer in een zetel aan de onderhandelingstafel plaatsnemen. De partij van lijsttrekker Jan ten Kate blijft veruit de grootste. Met acht van de negentien zetels kan de lokale partij rustig achterover leunen en op zoek gaan naar de beste partner. ,,Het is een hele mooie winst”, zegt een blije Jan ten Kate. ,,De grootste worden is een ding, maar de grootste blijven is ook heel wat waard.”

Hij wil nog niet vooruitlopen op een eventuele coalitie. ,,Als je zoveel groter bent dan de rest moet je ook rekening houden met de rest. Ik heb het gevoel dat wij altijd netjes met de machtsverhoudingen zijn omgegaan. Decmocratie is ook het geluid van de minderheid laten horen.”

Bij de VVD klinkt hetzelfde geluid. ,,We zijn heel blij. Maar voor we verder kijken gaan we eerst een raadsbreed gesprek aan met de hele raad”, aldus Mirjam Pauwels.

Alle huidige partijen blijven

GroenLinks boekte bij de meeste stemlokalen winst, maar genoeg voor een tweede zetel in de raad is het niet. ,,Het was heel spannend”, zegt lijsttrekker Imke Berghuis. ,,Wij dachten vanavond echt dat we een tweede zetel konden halen. Helaas is dat niet het geval, maar we zijn blij dat er toch duizend mensen in ons verhaal geloven.”

Ook ChristenUnie en D66 blijven met een zetel actief in de gemeenteraad. Hetgeen betekent dat de 17-jarige Erinn Vroom niet in de raad plaatsneemt.

Door de restzetelverdeling bleef CDA op drie zetels staan. Karin Brouwer is opgelucht: ,,In het begin zag het er niet naar uit. Maar toen moesten kernen als Alteveer en Koekange nog komen waar wij altijd sterk zijn.”

PvdA verliezer in De Wolden

Voor lijsttrekker Mark Turksma van de PvdA was het een zware avond. Zijn partij verloor een zetel en wordt nu een eenmansfractie. ,,Jammer, we halen meer stemmen dan vier jaar geleden maar het levert wel een zetel minder op. Van collega’s heb ik begrepen dat een eenmansfractie een ‘hell of a job’ is. Maar uiteindelijk beslist de kiezer”, laat een teleurgestelde Turksma weten.

Uitslagen gemeenteraadsverkiezingen De Wolden

Gemeentebelangen: 8 (Was 8)
VVD: 4 (Was 3)
CDA: 3 (Was 3)
PvdA: 1 (Was 2)
D66: 1 (Was 1)
CU: 1 (Was 1)
GL: 1 (Was 1)

Gemeentebelangen grootste verkiezingsuitslag gemeenteraadsverkiezingen GR2018
Klik hier om je boodschap door te geven

#ikdoemee

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Klik hier en geef je mening!

image/svg+xml

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Hé, wat goed dat jij de Luistervink hebt gevonden!

De landelijke verkiezing is geweest. Maar hoe vind jij het lokaal gaan? Omdat we elkaar helaas niet persoonlijk kunnen treffen, staat onze luistervink voor jou klaar. Juist nu is het extra van belang om jouw geluid te laten horen! Dat kun je doen middels deze luistervink. Wat wil jij graag anders zien in onze gemeente, of wat vind jij dat er goed gaat? Wonen, sporten, boeren, het mag over van alles gaan.

De Wolden zonder jou is als een ei zonder zout! We moeten het samen doen!


Schrijf uw reactie


Het mag over één onderwerp gaan zoals bijvoorbeeld boeren, wonen, sporten enz. Maar eigenlijk mag het over van alles gaan. Wat wij als Gemeentebelangen mee willen geven is: hou jezelf vooral niet in! #gbdoen

disclaimer

Spreek uw reactie in

Opname is niet mogenlijk op dit apparaat
Sta gebruik van uw microfoon toe of uw reactie schrijven ipv. spreken

U kunt uw reactie achter laten door deze in te spreken. Gebruik daarvoor onderstaande knoppen. Ga als volgt te werk:

  1. Druk op opnemen
  2. Spreek uw boodschap in, u heeft maximaal 45 seconden
  3. Druk op stop om de opname te stoppen
  4. Met de afspelen/pause knop kunt u uw boodschap afluisteren (optioneel)

U kunt uw boodschap opnieuw inspreken door bovenstaande stappen opnieuw te volgen. Alleen de laatste boodschap wordt bewaard om te verzenden.

disclaimer

Verzenden

Wij als Gemeentebelangen waarderen het enorm dat jij je mening met ons wil delen. Voordat je dat doet kun je hieronder nog enkele gegevens achterlaten. Mochten wij dan nog vragen hebben over hetgeen dat je met ons deelt, kunnen wij contact met je opnemen en er samen over in gesprek gaan. Echter kan je je mening ook anoniem achterlaten.
disclaimer
Bezig met verzenden...

Bedankt

Nog een reactie achter laten

Disclaimer

Eigendom
Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de informatie die u op de site vindt correct is. Het kan echter voorkomen dat de informatie niet volledig en/of juist is. Aarzel niet ons hier op te attenderen. Alle informatie op de site, in welke vorm dan ook (teksten, afbeeldingen, geluidsfragmenten, methoden, downloadbare bestanden, etc.), is eigendom van Gemeentebelangen De Wolden, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

Toegestaan gebruik
Alle informatie mag worden gebruikt binnen het kader waar het voor bedoeld is, met vermelding van de bron en niet voor commerciële doeleinden. Wij stellen het op prijs wanneer u ons hiervan op de hoogte brengt.

Gebruiksrecht
Gemeentebelangen De Wolden heeft haar uiterste best gedaan om de oorspronkelijke eigenaren te traceren van alle op deze website gebruikte beelden en informatie. Mochten we daar toch nog in te kort geschoten zijn, laat het ons weten.

Delen (social media)
Gemeentebelangen De Wolden is niet aansprakelijk voor de wijze waarop artikelen, afbeeldingen en methodes worden gedeeld via de site of reacties en het vervolg hierop, ook niet wanneer anderen zich daardoor benadeeld of op een andere wijze gedupeerd door voelen.

Aan alle op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Iedereen die de op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie gebruikt of informatie op de site plaatst, wordt geacht akkoord te gaan met de bovengenoemde bepalingen.

Gemeentebelangen De Wolden 2021

Oeps!

Er is iets fout gegaan bij het versturen van uw reactie. Probeer het later nog eens.