Leden Gemeentebelangen kiezen Gerrie Hempen tot lijsttrekker

Leden Gemeentebelangen kiezen Gerrie Hempen tot lijsttrekker

27-11-2021

Veeningen – Gerrie Hempen is vanmiddag tijdens de algemene ledenvergadering van Gemeentebelangen gekozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het is haar eerste lijsttrekkerschap, vier jaar geleden trok de huidige burgemeester van Staphorst, Jan ten Kate, de kar.

Tijdens de ledenvergadering in Veeningen werd ook het verkiezingsprogramma ‘Horen. Zien. Doen.’ besproken. Het programma is volgens GB een mooie vertaling van het gedachtegoed van de lokale partij. „Daarbij geloven wij meer dan ooit in de kracht vanuit de inwoners van De Wolden. Voor Gemeentebelangen gaat het daar juist om in de gemeentepolitiek.”

Gerrie Hempen-Prent

Luistervink

Met de Luistervink, een oude ANWB praatpaal, heeft Gemeentebelangen een behoorlijk aantal onderwerpen en reacties opgehaald, die zijn meegenomen in het verkiezingsprogramma. Niet verrassend is dat woningbouw een van de thema’s is, evenals een duurzame energietransitie.

„Inwoners verdienen ons vertrouwen en moeten alle ruimte krijgen om het initiatief te nemen en ten uitvoer te brengen. Geen afvinklijstjes, elk dorp en initiatief is immers verschillend. Als 100% lokale partij blijven wij ons sterk maken voor dit soort initiatieven en vraagstukken.”

Iedereen beschikbaar

Het bestuur vindt het geweldig dat van het zittende team nagenoeg iedereen beschikbaar is voor een nieuwe termijn. Gea Leffers uit Ruinen heeft na meer dan 18 jaren aangegeven te stoppen. Gea vervulde altijd de belangrijke taken binnen de fractie van secretariaat en penningmeester. Zij mag na Henny Buld-Kist ditmaal de ereplaats als lijstduwer innemen.

Gerrie Hempen-Prent is de nummer één van de kieslijst. „Lijsttrekker voor Gemeentebelangen te mogen zijn is een hele eer. Zeker zo’n eerste keer is heel bijzonder. Je staat bovenaan de lijst en krijgt dan de titel lijsttrekker en het vertrouwen van de leden om de kar te trekken. Gelukkig hoef ik dat niet alleen te doen, bij Gemeentebelangen doen we het vooral samen. Ik zie er naar uit om met deze grote groep betrokken mensen richting verkiezingen te gaan en ons 100% lokale en onafhankelijke geluid te mogen laten horen.”

Het verkiezingsprogramma en de totale kieslijst is binnenkort beschikbaar op de website www.gbdewolden.nl

Gemeentebelangen De Wolden Lijsttrekker Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Gerrie Hempen-Prent Horen.Zien.Doen. gbdoen