Wethouder Egbert van Dijk kandidaat Drents gedeputeerde voor BBB

Wethouder Egbert van Dijk kandidaat Drents gedeputeerde voor BBB

05-06-2023

- De Wolden nieuws.nl -

Wethouder Egbert van Dijk wordt gedeputeerde namens BoerBurgerBeweging in Drenthe. Dat betekent dat de inwoner van Ruinen het college van B en W in De Wolden verlaat. Gemeentebelangen De Wolden gaat na het aangekondigde vertrek van Van Dijk weer op zoek naar een nieuwe kandidaat voor het wethouderschap.

Van Dijk is trots en vereerd dat hij gevraagd is: ‘Ik zie het als een prachtige kans om mij namens BBB in te zetten voor Drenthe. Mijn ervaring bij de gemeente zet ik graag in voor het aanpakken van de uitdagende vragen die er op provinciaal niveau liggen en het betrekken van de Drentse inwoners daarbij.’ De formatiebesprekingen met BBB, PvdA, VVD en CDA zijn nog in volle gang. Wanneer er een akkoord ligt, wordt ook duidelijk met welk takenpakket elke gedeputeerde aan de slag gaat.

Partijloze burgemeester

Na Jan ten Kate, die wethouder werd in Hardenberg en inmiddels partijloze burgemeester is van Staphorst, wordt nu wethouder Egbert van Dijk namens BBB als gedeputeerde in de provincie Drenthe voorgedragen. „Mooi dat wij, Gemeentebelangen De Wolden, een lokale partij een kweekvijver zijn voor politiek talent”, aldus voorzitter Ank van der Ziel. „Zoals men van Gemeentebelangen gewend is, gaan we weer voortvarend aan de slag om zo snel mogelijk een nieuwe kandidaat te kunnen presenteren.”

Geschikte kandidaat

Er is inmiddels een commissie ingesteld die zich bezig gaat houden met het vinden van een geschikte kandidaat. In eerste instantie wordt gezocht binnen het eigen ledenbestand. Gerrie Hempen-Prent, de andere wethouder van Gemeentebelangen, ziet nog wel iets positiefs aan het vertrek van haar collega. „Ieder nadeel heeft zijn voordeel. De lijntjes met de provincie waren al kort, maar met Egbert als gedeputeerde worden ze wellicht nog korter. Op deze manier blijft hij zich mede inzetten voor de inwoners van De Wolden”, is haar verwachting.

Korte termijn

Egbert van Dijk werd in december 2022 voorgedragen als wethouder in De Wolden, als opvolger van Jan van ’t Zand, die met pensioen ging. Van Dijk had al ervaring als wethouder in de gemeente Meppel. Daar vervulde hij die functie van april 2006 tot mei 2020. In zijn werkzame leven bekleedde Van Dijk diverse management- en directiefuncties.

Kandidaat gedeputeerde BBB Gemeentebelangen De Wolden De Wolden Drenthe Provincie korte lijntjes