Ik hou ook helemaal niet van stilzitten

Ik hou ook helemaal niet van stilzitten

15-02-2018

 

Rick Logtenberg (18) uit Kerkenveld is een druk baasje. Vanaf zijn twaalfde is hij al bezig pony’s en paarden zadelmak te maken, daarnaast doet hij de paardensportopleiding in Zwolle en werkt hij ook nog bij stal Broek in Zuidwolde. We spreken hem op de manege in Veeningen, wat uitkijkt op het complex van CH De Wolden.

Met de paplepel kreeg hij het ondernemerschap al ingegoten. Zijn beide ouders zijn ondernemer en al op jonge leeftijd schoot hij uit de startblokken. “Vroeger kocht ik van mijn zakgeld een paar kippen en verkocht de eieren aan iedereen in het dorp, of ik kocht een pallet wasmiddel en ging daarmee langs de deuren”, glundert Rick. “Ik houd ook helemaal niet van stilzitten.” Een echte initiatiefnemer.

Bij het aanvragen van vergunningen dachten ze zelfs met mij mee

Er gaat geen uur voorbij zonder dat deze jonge rasondernemer aan paarden denkt, maar hij kijkt ook al naar de toekomst. Rick is namelijk bezig met het bouwen van een eigen paardenbak met stallen in de achtertuin van zijn ouders. “Daarbij merk je wel dat activiteiten rondom paarden graag gezien worden door de gemeente. Bij het aanvragen van de vergunningen werd ik niet in de weg gezeten en dachten ze zelfs met mij mee. Erg fijn.”

Het beleren van paarden leerde Rick letterlijk met vallen en opstaan. “Het is soms wel riskant werk, een paard kan wel eens koppig zijn. Het wordt ook door steeds minder mensen gedaan, dus als we in de buurt een opleidingscentrum zouden kunnen krijgen voor dit soort beroepen, dan hou je de juiste mensen op dit gebied ook binnen de gemeente.”

Als hij gluurt naar het complex naast de manege krijgt de eigengereide paardentemmer er al zin in. “Het is mooi om een evenement als CH De Wolden in onze gemeente te hebben. Ook vrienden van mij gaan er regelmatig kijken, want zo’n spektakel in de buurt is alleen maar mooi. En als ik het juiste paard heb in de toekomst, ga ik daar ook zeker nog een keertje meedoen.” Mocht dat niet lukken, kunnen we nog steeds blind invullen waar de toekomst voor Rick ligt. Want als iemand passie voor paarden heeft, is het wel Rick Logtenberg.

Speerpunt - Passie voor Paarden

vergunning paarden ondernemer passie CH De Wolden
Klik hier om je boodschap door te geven

#ikdoemee

Denk mee, Praat mee, Doe mee

Klik hier en geef je mening!

image/svg+xml

Denk mee. Praat mee. Doe mee. Deel3

Hé, wat goed dat jij de Luistervink hebt gevonden!

Jouw mening telt en nemen wij mee in ons programma voor de aankomende jaren. Groot of klein, alles draagt bij aan het grote geheel. Dus laat je horen. Omdat we elkaar niet persoonlijk kunnen treffen, staat onze luistervink voor jou klaar. Ga daarvoor naar onze website www.gbdewolden.nl/ikdoemee en praat mee over verschillende onderwerpen zoals wonen, sporten en boeren in De Wolden. Wij zijn er voor jou!

De Wolden zonder jou is als een ei zonder zout! We moeten het samen DOEN.

#gbdoen


Schrijf uw reactie


Het mag over één onderwerp gaan zoals bijvoorbeeld boeren, wonen, sporten enz. Maar eigenlijk mag het over van alles gaan. Wat wij als Gemeentebelangen mee willen geven is: hou jezelf vooral niet in, wij luisteren en denken mee! #gbdoen

disclaimer

Spreek uw reactie in

Opname is niet mogenlijk op dit apparaat
Sta gebruik van uw microfoon toe of uw reactie schrijven ipv. spreken

U kunt uw reactie achter laten door deze in te spreken. Gebruik daarvoor onderstaande knoppen. Ga als volgt te werk:

  1. Druk op opnemen
  2. Spreek uw boodschap in, u heeft maximaal 45 seconden
  3. Druk op stop om de opname te stoppen
  4. Met de afspelen/pause knop kunt u uw boodschap afluisteren (optioneel)

U kunt uw boodschap opnieuw inspreken door bovenstaande stappen opnieuw te volgen. Alleen de laatste boodschap wordt bewaard om te verzenden.

disclaimer

Verzenden

Wij als Gemeentebelangen waarderen het enorm dat jij je mening met ons wil delen. Voordat je dat doet kun je hieronder nog enkele gegevens achterlaten. Mochten wij dan nog vragen hebben over hetgeen dat je met ons deelt, kunnen wij contact met je opnemen en er samen over in gesprek gaan. Echter kan je je mening ook anoniem achterlaten.
disclaimer
Bezig met verzenden...

Bedankt

Nog een reactie achter laten

Disclaimer

Eigendom
Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de informatie die u op de site vindt correct is. Het kan echter voorkomen dat de informatie niet volledig en/of juist is. Aarzel niet ons hier op te attenderen. Alle informatie op de site, in welke vorm dan ook (teksten, afbeeldingen, geluidsfragmenten, methoden, downloadbare bestanden, etc.), is eigendom van Gemeentebelangen De Wolden, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

Toegestaan gebruik
Alle informatie mag worden gebruikt binnen het kader waar het voor bedoeld is, met vermelding van de bron en niet voor commerciële doeleinden. Wij stellen het op prijs wanneer u ons hiervan op de hoogte brengt.

Gebruiksrecht
Gemeentebelangen De Wolden heeft haar uiterste best gedaan om de oorspronkelijke eigenaren te traceren van alle op deze website gebruikte beelden en informatie. Mochten we daar toch nog in te kort geschoten zijn, laat het ons weten.

Delen (social media)
Gemeentebelangen De Wolden is niet aansprakelijk voor de wijze waarop artikelen, afbeeldingen en methodes worden gedeeld via de site of reacties en het vervolg hierop, ook niet wanneer anderen zich daardoor benadeeld of op een andere wijze gedupeerd door voelen.

Aan alle op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Iedereen die de op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie gebruikt of informatie op de site plaatst, wordt geacht akkoord te gaan met de bovengenoemde bepalingen.

Gemeentebelangen De Wolden 2021

Oeps!

Er is iets fout gegaan bij het versturen van uw reactie. Probeer het later nog eens.