GBdoet!

GBdoet!

07-03-2022

De laatste zaterdag voor de verkiezingen, 12 maart, wordt door de meeste partijen gebruikt om zich nog eenmaal te laten zien. Sommigen gaan flyeren, anderen gaan op stap met de bouwkeet en weer anderen doen niets en laten de borden aan de lantaarnpalen voor zich spreken.

“Voor Gemeentebelangen staat deze dag in het teken van de GBtour De Wolden” aldus Gerrie Hempen-Prent. “Eindelijk weer eens gezamenlijk op pad met de bus van ten Heuvel Tours. Overigens duurzamer dan iedereen apart te laten rijden, hopen we met  onze vaste buschauffeur, Henk, langs bijna alle dorpen te touren. Niet alleen tussenstops in de grote dorpen. Ook een aantal inwoners die de afgelopen periode voor ons van betekenis zijn geweest brengen we een bezoek. Evenals de mensen die verder belangeloos meegewerkt hebben aan ons eigen magazine ‘HOREN.ZIEN.DOEN.’ Plus een paar snelle stops bij de keten die een filmpje hebben ingestuurd. Er is namelijk nog wat te winnen bij het snel of grappig gefilmde bouwen van een vogelhuisje dan wel doppenvanger.

Normaal gesproken wordt op deze laatste zaterdag voor de verkiezingen met een slotdebat de campagneperiode afgesloten. Een uitpuilend gebouw van DNO streekradio in Zuidwolde zorgt dan meestal voor een pittig,  maar in ieder geval verhit debat. Het slotdebat staat nu gepland voor donderdag 10 maart. Vanaf 19.30uur gaan in het gemeentehuis de lijsttrekkers de strijd voor de kiezer aan. Eens kijken of zij ook daar de temperatuur van de verkiezingskoorts kunnen laten stijgen.

Wat wil verder het geval, laat ook nu net op elf en twaalf maart, allerlei ‘NLdoet!’ activiteiten in onze gemeente gepland staan. DOEN zou je zeggen, maar doe je daarmee al die vrijwilligers niet tekort? Gaan wij klussen om Gemeentebelangen als club op de voorgrond te plaatsen? Inclusief gele shawls, vogelhuisjes en koeken? “Nee, dat willen wij niet!” schud de lijsttrekker van Gemeentebelangen haar hoofd. “Juist de lokale initiatiefnemers; speeltuinverenigingen, scholen enzovoort horen wat ons betreft in de schijnwerpers te staan. Dus eigenlijk geen GBdoet!, maar NLdoet!”

De doppenvangers in de keten, de nestkastjes in de bomen, spandoeken, het magazine, of 12 maart tijdens de GBtour, overal kunt u ons spotten. Ook na de verkiezingen van 16 maart gaan wij hier als Gemeentebelangen mee door. Via onze luistervink of onze openbare fractievergaderingen kun je altijd jouw stem laten horen.  Met al ‘onze vrijwilligers’ hopen wij weer op de wijze zoals u van ons gewend bent invulling te mogen geven aan de punten in ons verkiezingsprogramma. Voor nu: Ga Stemmen. DOEN!  

 

Gele golf GB on Tour GBdoet! ten Heuvel bus rondje De Wolden HOREN.ZIEN.DOEN. slotdebat campagne vrijwilligers Ga Stemmen! zaterdag 12 maart