Douwe Oosterveen wil opnieuw wethouder worden, maar eerst ontwethouderen

Douwe Oosterveen wil opnieuw wethouder worden, maar eerst ontwethouderen

17-05-2018

Vorige week nam u afscheid als wethouder, hoe was het afgelopen jaar?

,,Afscheid nemen is altijd iets waar je tegenop ziet. Ik ben het wethouderschap het laatste jaar leuk gaan vinden. Het meest tevreden ben ik over wat we in Giethoorn hebben neergezet. Om het bewoonbaar te houden en aantrekkelijk te laten zijn voor ondernemers wordt daar nu aan allerlei punten gewerkt, van goede bewegwijzering voor parkeren tot het weghalen van laaghangend groen boven de vaarroutes.”

Wat gaat u nu doen?

,,Tot afgelopen maandag was ik in dienst. Ik had mij voorgenomen niet over de toekomst na te denken en mij is aangeraden om te ontwethouderen, even rust pakken. Toch denk je af en toe na en voor mij is duidelijk: dit is wat ik wil. Ik wil graag weer bestuurlijk actief zijn. Dit is waar ik energie uithaal en om maar even onbescheiden te zijn ook waar ik goed in ben.”

 

Niet alle colleges zijn rond na de verkiezingen, al in gesprek voor een wethouderspost?

,,Ik ga het niet ontkennen. De markt is nu open en als die sluit is die pas weer over vier jaar open, tenzij er iemand tussentijds opstapt. Maar ik wil wel werken in een omgeving die bij mij past. Qua volksaard paste Steenwijkerland heel goed bij mij, ik wordt geen wethouder van Amsterdam of Amersfoort. Daarnaast heb ik een opleiding tot mediator gedaan, dat gecombineerd met politieke ervaring biedt ook mogelijkheden voor de toekomst.”

U bent 11 jaar raadslid geweest in De Wolden, wat heeft u gemist?

,,Vooral de bestuurscultuur. Niet dat die in Steenwijkerland slecht is, maar in De Wolden is die uniek. Kijk naar het collegeprogramma dat met de raad is gemaakt. De Wolden is wars van harde oppositie, hoewel ze het oneens kunnen zijn is er wel altijd de bereidheid om samen te werken. Mijn partij Gemeentebelangen heeft in De Wolden twee goede wethouders die weer beschikbaar waren, dus ik heb mij bewust niet beschikbaar gesteld als derde kandidaat. Er moest geen onrust komen doordat er gekozen moest worden.”

 

Douwe Oosterveen ontwethouderen wethouderspost Gemeentebelangen De Wolden wethouder raadslid
Klik hier om je boodschap door te geven

#ikdoemee

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Klik hier en geef je mening!

image/svg+xml

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Hé, wat goed dat jij de Luistervink hebt gevonden!

De landelijke verkiezing is geweest. Maar hoe vind jij het lokaal gaan? Omdat we elkaar helaas niet persoonlijk kunnen treffen, staat onze luistervink voor jou klaar. Juist nu is het extra van belang om jouw geluid te laten horen! Dat kun je doen middels deze luistervink. Wat wil jij graag anders zien in onze gemeente, of wat vind jij dat er goed gaat? Wonen, sporten, boeren, het mag over van alles gaan.

De Wolden zonder jou is als een ei zonder zout! We moeten het samen doen!


Schrijf uw reactie


Het mag over één onderwerp gaan zoals bijvoorbeeld boeren, wonen, sporten enz. Maar eigenlijk mag het over van alles gaan. Wat wij als Gemeentebelangen mee willen geven is: hou jezelf vooral niet in! #gbdoen

disclaimer

Spreek uw reactie in

Opname is niet mogenlijk op dit apparaat
Sta gebruik van uw microfoon toe of uw reactie schrijven ipv. spreken

U kunt uw reactie achter laten door deze in te spreken. Gebruik daarvoor onderstaande knoppen. Ga als volgt te werk:

  1. Druk op opnemen
  2. Spreek uw boodschap in, u heeft maximaal 45 seconden
  3. Druk op stop om de opname te stoppen
  4. Met de afspelen/pause knop kunt u uw boodschap afluisteren (optioneel)

U kunt uw boodschap opnieuw inspreken door bovenstaande stappen opnieuw te volgen. Alleen de laatste boodschap wordt bewaard om te verzenden.

disclaimer

Verzenden

Wij als Gemeentebelangen waarderen het enorm dat jij je mening met ons wil delen. Voordat je dat doet kun je hieronder nog enkele gegevens achterlaten. Mochten wij dan nog vragen hebben over hetgeen dat je met ons deelt, kunnen wij contact met je opnemen en er samen over in gesprek gaan. Echter kan je je mening ook anoniem achterlaten.
disclaimer
Bezig met verzenden...

Bedankt

Nog een reactie achter laten

Disclaimer

Eigendom
Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de informatie die u op de site vindt correct is. Het kan echter voorkomen dat de informatie niet volledig en/of juist is. Aarzel niet ons hier op te attenderen. Alle informatie op de site, in welke vorm dan ook (teksten, afbeeldingen, geluidsfragmenten, methoden, downloadbare bestanden, etc.), is eigendom van Gemeentebelangen De Wolden, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

Toegestaan gebruik
Alle informatie mag worden gebruikt binnen het kader waar het voor bedoeld is, met vermelding van de bron en niet voor commerciële doeleinden. Wij stellen het op prijs wanneer u ons hiervan op de hoogte brengt.

Gebruiksrecht
Gemeentebelangen De Wolden heeft haar uiterste best gedaan om de oorspronkelijke eigenaren te traceren van alle op deze website gebruikte beelden en informatie. Mochten we daar toch nog in te kort geschoten zijn, laat het ons weten.

Delen (social media)
Gemeentebelangen De Wolden is niet aansprakelijk voor de wijze waarop artikelen, afbeeldingen en methodes worden gedeeld via de site of reacties en het vervolg hierop, ook niet wanneer anderen zich daardoor benadeeld of op een andere wijze gedupeerd door voelen.

Aan alle op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Iedereen die de op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie gebruikt of informatie op de site plaatst, wordt geacht akkoord te gaan met de bovengenoemde bepalingen.

Gemeentebelangen De Wolden 2021

Oeps!

Er is iets fout gegaan bij het versturen van uw reactie. Probeer het later nog eens.