Douwe Oosterveen wil opnieuw wethouder worden, maar eerst ontwethouderen

Douwe Oosterveen wil opnieuw wethouder worden, maar eerst ontwethouderen

17-05-2018

Vorige week nam u afscheid als wethouder, hoe was het afgelopen jaar?

,,Afscheid nemen is altijd iets waar je tegenop ziet. Ik ben het wethouderschap het laatste jaar leuk gaan vinden. Het meest tevreden ben ik over wat we in Giethoorn hebben neergezet. Om het bewoonbaar te houden en aantrekkelijk te laten zijn voor ondernemers wordt daar nu aan allerlei punten gewerkt, van goede bewegwijzering voor parkeren tot het weghalen van laaghangend groen boven de vaarroutes.”

Wat gaat u nu doen?

,,Tot afgelopen maandag was ik in dienst. Ik had mij voorgenomen niet over de toekomst na te denken en mij is aangeraden om te ontwethouderen, even rust pakken. Toch denk je af en toe na en voor mij is duidelijk: dit is wat ik wil. Ik wil graag weer bestuurlijk actief zijn. Dit is waar ik energie uithaal en om maar even onbescheiden te zijn ook waar ik goed in ben.”

 

Niet alle colleges zijn rond na de verkiezingen, al in gesprek voor een wethouderspost?

,,Ik ga het niet ontkennen. De markt is nu open en als die sluit is die pas weer over vier jaar open, tenzij er iemand tussentijds opstapt. Maar ik wil wel werken in een omgeving die bij mij past. Qua volksaard paste Steenwijkerland heel goed bij mij, ik wordt geen wethouder van Amsterdam of Amersfoort. Daarnaast heb ik een opleiding tot mediator gedaan, dat gecombineerd met politieke ervaring biedt ook mogelijkheden voor de toekomst.”

U bent 11 jaar raadslid geweest in De Wolden, wat heeft u gemist?

,,Vooral de bestuurscultuur. Niet dat die in Steenwijkerland slecht is, maar in De Wolden is die uniek. Kijk naar het collegeprogramma dat met de raad is gemaakt. De Wolden is wars van harde oppositie, hoewel ze het oneens kunnen zijn is er wel altijd de bereidheid om samen te werken. Mijn partij Gemeentebelangen heeft in De Wolden twee goede wethouders die weer beschikbaar waren, dus ik heb mij bewust niet beschikbaar gesteld als derde kandidaat. Er moest geen onrust komen doordat er gekozen moest worden.”

 

Douwe Oosterveen ontwethouderen wethouderspost Gemeentebelangen De Wolden wethouder raadslid