Passende woning voor iedereen

Passende woning voor iedereen

25-02-2018

 

Gemeentebelangen vindt het belangrijk dat er voor alle (toekomstige) inwoners een passende woning voorradig is. Nu het herstel van de woningmarkt heeft ingezet, moeten we alle kansen benutten. Niet alleen inzetten op inbreiding, maar ook investeren in uitbreiding.

Investeren in woningbouwlocaties. Gemeentebelangen is bereid om te kijken hoe de grondvoorraad kan worden uitgebreid. Daarnaast staan wij open voor nieuwe woonvormen, zeker als het over jongerenhuisvesting gaat. Wij beseffen dat het soms geld gaat kosten in plaats van oplevert.

Programmapunt

2 - Leefbaarheid

Wonen en leven in De Wolden

In De Wolden is het aantrekkelijk wonen, vanwege de gunstige ligging en het hoge voorzieningenniveau (scholen, sport, dorpshuizen, bibliotheken, zwembaden). Gemeentebelangen vindt het belangrijk dat er voor alle (toekomstige) inwoners een passende woning voorradig is. Nu het herstel van de woningmarkt heeft ingezet, moeten we alle kansen benutten. Niet alleen inzetten op inbreiding, maar ook investeren in uitbreiding.

Gemeentebelangen is bereid om te kijken hoe de grondvoorraad kan worden uitgebreid. Daarnaast staan wij open voor nieuwe woonvormen, zeker als het over jongerenhuisvesting gaat. Wij beseffen dat het soms geld gaat kosten in plaats van oplevert.

Daarnaast moet er ook in de behoefte van huurwoningen worden voorzien met onze woningbouwcorporatie Actium. Als de markt nieuwe initiatieven biedt dan staan we daar voor open. 

Gemeentebelangen stimuleert inwoners die aan de slag willen gaan met het energiezuiniger maken van hun woning en dus het verlagen van de woonlasten.

 

passende woning herstel woningmarkt inbreiding uitbreiding grondvoorraad nieuwe woonvormen jongerenhuisvesting bouwlocaties