Jan ten Kate: Samen met onze inwoners aan de slag

Jan ten Kate: Samen met onze inwoners aan de slag

15-02-2018

 

Trots presenteer ik, als lijsttrekker van Gemeentebelangen, u ons verkiezingsmagazine: DOEN. ‘Handen uit de mouwen steken’ en samen met onze inwoners aan de slag, dat is waar Gemeente­belangen De Wolden voor staat.

Gemeentebelangen gelooft in de kracht van de lokale samenleving ongeacht politieke of levensbeschouwelijke overtuiging. Als onze inwoners meer ruimte willen of nodig hebben dan wil Gemeentebelangen ervoor zorgen dat die ruimte er komt. En daar wil ik mij graag, samen met alle kandidaten op de kieslijst, de komende jaren voor inzetten. Kijk nog eens goed op die lijst, allemaal zeer betrokken mensen uit onze dorpen die zich ook nu al verdienstelijk maken op allerlei gebied. Echte DOENERS!

Herindeling van onze gemeente is niet aan de orde

De afgelopen vier jaar hebben we samen met onze inwoners veel bereikt!  Denk aan de herinrichting van Dijkhuizen, de vele vernieuwde dorpshuizen, de diverse speelvelden en -bossen, het aanleg gen van fiets- en wandelpaden, enzovoort. Allemaal zaken waar inwoners het initiatief namen. En elk initiatief is het vermelden waard, maar helaas is ons magazine daar te klein voor.

Wel wil ik het geweldige project Glasvezel De Wolden nog noemen. Ontstaan door een initiatief van bewoners, ondersteund door een grote groep vrijwilligers. Provincie Drenthe, Rendo en de Gemeente De Wolden namen de financiering voor hun rekening, maar zonder de onuitputtelijke inzet van deze vrijwilligers was het er niet gekomen. Mooi dat deze inzet is gewaardeerd met de European Broadband Award. Hulde!

Waar ik persoonlijk ook trots op ben is dat de gemeente De Wolden een nominatie kreeg voor de beste bestuurde decentrale overheid. Naast de provincie Noord-Brabant en de gemeente Utrecht stond daar zomaar gemeente De Wolden. Samen doen we het zo slecht nog niet! Daarmee is ook, wat Gemeentebelangen betreft, het bewijs geleverd, dat een herindeling van onze gemeente absoluut niet aan de orde is.

21 Maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Als enig echte lokale partij in De Wolden staan we ook de komende vier jaar weer voor u klaar. Mag ik een beroep op u doen door u te vragen op ons te stemmen? Wat u ervoor terug krijgt hebben we de afgelopen vier jaar laten zien: Een gepassioneerde groep volksvertegenwoordigers die midden in de samenleving staan, die de oplossing niet altijd zien in dikke beleidsnotities, maar door gewoon samen aan de slag te gaan. Vandaar ook de titel van ons verkiezingsprogramma DOEN = het nieuwe denken. DOEN dus!

                Jan ten Kate

                Lijsttrekker Gemeentebelangen De Wolden

samen aan de slag Magazine geen herindeling Doen is het nieuwe denken