Gemeentebelangen komt weer met eigen magazine

Gemeentebelangen komt weer met eigen magazine

22-02-2022

Zuidwolde – Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen brengt Gemeentebelangen De Wolden het eigen magazine ‘HOREN.ZIEN.DOEN.’ uit. Deze wordt vanaf vandaag in de gemeente De Wolden huis-aan-huis verspreid.

„Een magazine waarin niet alleen de verkiezingen centraal staan, maar waarin we ook terug- en vooruitblikken. We kijken terug op een aantal van de successen die samen met de inwoners en de ondernemers zijn bereikt”, aldus Gerrie Hempen-Prent. In haar inleiding als lijsttrekker kijkt zij ook alvast vooruit op het aanstaande 25-jarig jubileum van Gemeentebelangen De Wolden.

Eenvoudige manier

In het magazine is een speciale pagina opgenomen over de invloed die iemands stem heeft op wat er gebeurt in de gemeente, de ‘MEEDENKEN.MEEPRATEN.MEEDOEN. -pagina’. Gerrie Hempen voegt toe: „Door dit op een eenvoudige manier uit te leggen, hopen wij dat vooral jongeren en inwoners die voor de eerste keer mogen stemmen dat ook daadwerkelijk gaan doen. De eigen pagina voor jongeren kan hier misschien nog een extra ‘boost’ aan geven.”

Zo is er verder een artikel over Steven, Julian en Imre, jongeren die in hun eigen dorp, Ruinerwold, blijven wonen. „Eigen inwoners verdienen voorrang bij nieuwbouw, anders heeft nieuwbouw geen zin”, brachten de jongens ter sprake. Of het artikel over de ondernemende familie Schoonvelde uit Ruinen die hun bedrijf volledig energieneutraal runnen. En wat te denken van de onmisbare vrijwilligers voor in eerste instantie de aanleg en nu het onderhoud van de mooie ATB-route in het bos tussen Echten en Ruinen. „Vrijwilligers zijn net als dorpshuizen onmisbaar voor de leefbaarheid van onze gemeente”, bevestigt de lijsttrekker van Gemeentebelangen nogmaals.

Metamorfose

Dorpshuis De Alke heeft met het verhaal van Jelle Wunnink over de metamorfose van het gebouw tijdens corona een mooie plek veroverd in het magazine. Het verhaal van Patrick Dragt is meer toekomstgericht. Dit gaat over het belang van het behouden van jonge betrokken ondernemers voor Zuidwolde. ‘Boeren in het Reestdal’ is een artikel over Nico en Hermien van Raalte die middenin het Reestdal, tussen Linde en Drogteropslagen, hun boerenbedrijf runnen. Hoe ziet de toekomst er voor hen uit met alle regelgeving? „Met name door de beeldvorming rondom de relatie tussen stikstofbeleid en natuur lijkt het alsof er nooit genoeg natuur is. Gelukkig is er een goede samenwerking mogelijk tussen boer en natuur, maar de toekomst blijft onzeker”, aldus Nico en Hermien.

Meer bekendheid

Het artikel over OCO, de onafhankelijke cliëntondersteuning, moet leiden tot meer bekendheid bij de inwoners van de gemeente De Wolden. „De onafhankelijke hulp die bij de aanvraag voor het regelen van zorg of hulpondersteuning geboden wordt, staat los van de gemeente. Iedereen kan hier gebruik van maken, dit kan niet genoeg benadrukt worden!” Met dit magazine wil Gemeentebelangen laten zien hoeveel passie en inzet er onder de inwoners en de ondernemers binnen de verschillende dorpen van De Wolden aanwezig is.

Magazine HOREN.ZIEN.DOEN. OCO Jelle Wunnink de Alke dorpshuis Nico en Hermien van Raalte Boeren in het Reestdal Ooievaars