Afscheid met een goed gevoel

Afscheid met een goed gevoel

14-12-2018

‘Het is tijd voor nieuwe mensen. Ik ga nu gewoon deze klus doen’

Na zeventien jaar De Wolden steekt Jan ten Kate de grens over. Hij wordt wethouder in Hardenberg. Vanmiddag neemt hij officieel afscheid van de gemeente, al blijft hij gewoon wonen in Koekangerveld.

Een druilerige namiddag in De Wijk. Mannen in oranje overalls leggen parkeerplaatsen langs de Dorpsstraat aan. Als hij langsloopt, begroet wethouder Jan ten Kate ze hartelijk. Een man met pet die op de stoep fietst, begroet hij net zo, inclusief een joviaal handgebaar.

Jan ten Kate is een bekend gezicht in De Wolden. Waarom wil hij in De Wijk afspreken voor zijn afscheidsinterview? ,,Hier is het afgelopen jaar zoveel gebeurd. Het is een van de centrumplannen waar ik trots op ben. Hoe de Dorpsstraat er nu bij ligt, vind ik super.”

Toch verlaat Ten Kate zijn gemeente. Na zeventien jaar is het welletjes. ,,Ik wist dat het m’n laatste periode als wethouder werd. Je moet ervoor oppassen dat je op gegeven moment dingen niet op de automatische piloot gaat doen. Komt er dan wat voorbij, dan is het logisch dat je erover nadenkt.”

Voor het hele artikel van Roy Schutte - DvhN klik hier

Jan ten Kate wethouder Hardenberg De Wolden afscheid Centrumplannen Gemeentebelangen