Anders dan anders

Anders dan anders

03-07-2020

Vrijdag 3 juli in plaats van vrijdag 24 april. Niet binnen in het gemeentehuis te Zuidwolde maar buiten ten kantore van Oosterveen & de Groot juristen, adviseurs & mediators in Steenwijk. Geen smoezen, gewoon gepland met familie en vrienden. Geen verrassing maar wel het formele moment van de uitreiking en het opspelden van de versierselen behorend bij de onderscheiding van Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanwege de Coronaregels was het ditmaal niet burgemeester de Groot, hij mocht alleen de box met de onderscheiding overhandigen, maar Douwe zijn vrouw Henny die deze taak voor haar rekening mocht nemen. Dit alles onder het toeziend oog van wethouders Jan van ’t Zand en Gerrie Hempen - Gemeentebelangen De Wolden - en de vele familie, vrienden en genodigden.

Een lintje krijg je niet zomaar. Met name de activiteiten ontplooid op het politieke vlak hebben er toe geleid dat de onderscheiding aan Douwe Oosterveen is toegekend. Als lid van Gemeentebelangen De Wolden was hij in de periode van 2006 tot en met 2017 raadslid. Niet alleen als raadslid maar van 2014 tot en met 2017 was hij tevens fractievoorzitter en vicevoorzitter van de gemeenteraad. In deze laatste functie heeft hij menig uur doorgebracht in het gemeentehuis. Want naast vicevoorzitter ben je gelijk voorzitter van de werkgeverscommissie Griffie en maak je ook nog eens deel uit van de agendacommissie voor de gemeenteraad. Naast de lokale politiek was Douwe van 2015 tot en met 2019 actief als statenlid in de provincie Drenthe.
Deze onderscheiding zien wij dan ook als een waardering voor zijn inzet en uitvoering zoals Douwe namens Gemeentebelangen De Wolden vorm heeft gegeven tijdens deze periode.  

“Wat een ongelofelijke eer!” zoals Douwe het zelf verwoordde. “Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om de mij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau toe te kennen!
Iedereen die ooit deze eer te beurt is gevallen heeft er wel een verhaal bij hoe het nieuws hem of haar bereikte. Welke smoezen er werden verzonnen en wat een verrassing het was. Wat zeker is is dat ik deze dag niet snel zal vergeten. Voor mij geen 'rare' afspraakjes op het gemeentehuis, maar vanwege Corona op 24 april een 'simpel' telefoontje van de Commissaris van de Koning met de mededeling dat 'het de Koning heeft behaagd....'.
Gelukkig is er vandaag de gelegenheid om het echt met familie en vrienden te vieren”.

Douwe namens Gemeentebelangen De Wolden nogmaals van harte gefeliciteerd met je onderscheiding!

Lintje Koninklijke onderscheiding Gemeentebelangen Douwe Oosterveen