Anders dan anders

Anders dan anders

03-07-2020

Vrijdag 3 juli in plaats van vrijdag 24 april. Niet binnen in het gemeentehuis te Zuidwolde maar buiten ten kantore van Oosterveen & de Groot juristen, adviseurs & mediators in Steenwijk. Geen smoezen, gewoon gepland met familie en vrienden. Geen verrassing maar wel het formele moment van de uitreiking en het opspelden van de versierselen behorend bij de onderscheiding van Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanwege de Coronaregels was het ditmaal niet burgemeester de Groot, hij mocht alleen de box met de onderscheiding overhandigen, maar Douwe zijn vrouw Henny die deze taak voor haar rekening mocht nemen. Dit alles onder het toeziend oog van wethouders Jan van ’t Zand en Gerrie Hempen - Gemeentebelangen De Wolden - en de vele familie, vrienden en genodigden.

Een lintje krijg je niet zomaar. Met name de activiteiten ontplooid op het politieke vlak hebben er toe geleid dat de onderscheiding aan Douwe Oosterveen is toegekend. Als lid van Gemeentebelangen De Wolden was hij in de periode van 2006 tot en met 2017 raadslid. Niet alleen als raadslid maar van 2014 tot en met 2017 was hij tevens fractievoorzitter en vicevoorzitter van de gemeenteraad. In deze laatste functie heeft hij menig uur doorgebracht in het gemeentehuis. Want naast vicevoorzitter ben je gelijk voorzitter van de werkgeverscommissie Griffie en maak je ook nog eens deel uit van de agendacommissie voor de gemeenteraad. Naast de lokale politiek was Douwe van 2015 tot en met 2019 actief als statenlid in de provincie Drenthe.
Deze onderscheiding zien wij dan ook als een waardering voor zijn inzet en uitvoering zoals Douwe namens Gemeentebelangen De Wolden vorm heeft gegeven tijdens deze periode.  

“Wat een ongelofelijke eer!” zoals Douwe het zelf verwoordde. “Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om de mij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau toe te kennen!
Iedereen die ooit deze eer te beurt is gevallen heeft er wel een verhaal bij hoe het nieuws hem of haar bereikte. Welke smoezen er werden verzonnen en wat een verrassing het was. Wat zeker is is dat ik deze dag niet snel zal vergeten. Voor mij geen 'rare' afspraakjes op het gemeentehuis, maar vanwege Corona op 24 april een 'simpel' telefoontje van de Commissaris van de Koning met de mededeling dat 'het de Koning heeft behaagd....'.
Gelukkig is er vandaag de gelegenheid om het echt met familie en vrienden te vieren”.

Douwe namens Gemeentebelangen De Wolden nogmaals van harte gefeliciteerd met je onderscheiding!

Lintje Koninklijke onderscheiding Gemeentebelangen Douwe Oosterveen
Klik hier om je boodschap door te geven

#ikdoemee

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Klik hier en geef je mening!

image/svg+xml

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Hé, wat goed dat jij de Luistervink hebt gevonden!

De landelijke verkiezing is geweest. Maar hoe vind jij het lokaal gaan? Omdat we elkaar helaas niet persoonlijk kunnen treffen, staat onze luistervink voor jou klaar. Juist nu is het extra van belang om jouw geluid te laten horen! Dat kun je doen middels deze luistervink. Wat wil jij graag anders zien in onze gemeente, of wat vind jij dat er goed gaat? Wonen, sporten, boeren, het mag over van alles gaan.

De Wolden zonder jou is als een ei zonder zout! We moeten het samen doen!


Schrijf uw reactie


Het mag over één onderwerp gaan zoals bijvoorbeeld boeren, wonen, sporten enz. Maar eigenlijk mag het over van alles gaan. Wat wij als Gemeentebelangen mee willen geven is: hou jezelf vooral niet in! #gbdoen

disclaimer

Spreek uw reactie in

Opname is niet mogenlijk op dit apparaat
Sta gebruik van uw microfoon toe of uw reactie schrijven ipv. spreken

U kunt uw reactie achter laten door deze in te spreken. Gebruik daarvoor onderstaande knoppen. Ga als volgt te werk:

  1. Druk op opnemen
  2. Spreek uw boodschap in, u heeft maximaal 45 seconden
  3. Druk op stop om de opname te stoppen
  4. Met de afspelen/pause knop kunt u uw boodschap afluisteren (optioneel)

U kunt uw boodschap opnieuw inspreken door bovenstaande stappen opnieuw te volgen. Alleen de laatste boodschap wordt bewaard om te verzenden.

disclaimer

Verzenden

Wij als Gemeentebelangen waarderen het enorm dat jij je mening met ons wil delen. Voordat je dat doet kun je hieronder nog enkele gegevens achterlaten. Mochten wij dan nog vragen hebben over hetgeen dat je met ons deelt, kunnen wij contact met je opnemen en er samen over in gesprek gaan. Echter kan je je mening ook anoniem achterlaten.
disclaimer
Bezig met verzenden...

Bedankt

Nog een reactie achter laten

Disclaimer

Eigendom
Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de informatie die u op de site vindt correct is. Het kan echter voorkomen dat de informatie niet volledig en/of juist is. Aarzel niet ons hier op te attenderen. Alle informatie op de site, in welke vorm dan ook (teksten, afbeeldingen, geluidsfragmenten, methoden, downloadbare bestanden, etc.), is eigendom van Gemeentebelangen De Wolden, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

Toegestaan gebruik
Alle informatie mag worden gebruikt binnen het kader waar het voor bedoeld is, met vermelding van de bron en niet voor commerciële doeleinden. Wij stellen het op prijs wanneer u ons hiervan op de hoogte brengt.

Gebruiksrecht
Gemeentebelangen De Wolden heeft haar uiterste best gedaan om de oorspronkelijke eigenaren te traceren van alle op deze website gebruikte beelden en informatie. Mochten we daar toch nog in te kort geschoten zijn, laat het ons weten.

Delen (social media)
Gemeentebelangen De Wolden is niet aansprakelijk voor de wijze waarop artikelen, afbeeldingen en methodes worden gedeeld via de site of reacties en het vervolg hierop, ook niet wanneer anderen zich daardoor benadeeld of op een andere wijze gedupeerd door voelen.

Aan alle op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Iedereen die de op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie gebruikt of informatie op de site plaatst, wordt geacht akkoord te gaan met de bovengenoemde bepalingen.

Gemeentebelangen De Wolden 2021

Oeps!

Er is iets fout gegaan bij het versturen van uw reactie. Probeer het later nog eens.