De Wolder Courant en mijn moeder

De Wolder Courant en mijn moeder

23-12-2020

Mijn moeder Lammie Prent, net 77 jaar geworden, heeft een krantenwijk genomen. Niet omdat ze geld nodig heeft, maar omdat ze graag iets om handen wil hebben. Het werk in de tuin zit erop. Corona zorgt dat er minder contacten zijn. En de winteravonden zijn lang als je alleen bent. Er werd een bezorger gevraagd voor de Wolder Courant. De jeugd stond niet te trappelen om voor een habbekrats het hele dorp door te fietsen. Dus waarom niet?

Mijn moeder staat altijd voor iedereen klaar. Zo ging ze afgelopen woensdag met iemand mee naar het ziekenhuis. Hierdoor was ze ‘s middags laat terug. Dus ik mocht meehelpen om De Wolder Courant te bezorgen. Mijn zus had het voorbereidende werk, het insteken van ander leesvoer, al gedaan. ‘s Avonds in het donker met z’n drieën op de fiets. Ver buiten het dorp de laatste kranten bezorgen. Allemaal de fietstassen vol. Met z’n drieën was dit klusje zo geklaard.

Het was best nog even goed opletten! Zit er een NEE-JA sticker op de brievenbus dan wil die persoon geen reclame maar wel huis-aan-huis post. Dus daar moet een Wolder Courant in de bus. Vanuit de duurzaamheidsgedachte snap ik dat men hiervoor kiest. Zit er een NEE-NEE sticker op de brievenbus, dan wil die persoon dus GEEN folders en GEEN huis-aan-huis bladen. Dus ook geen Wolder Courant met de gemeentelijke informatiepagina. En dan word ik nieuwsgierig. Wie is de persoon achter deze sticker. Is hij niet geïnteresseerd in wat er speelt in zijn buurt? Of is deze persoon digitaal zo vaardig dat hij alle informatie zelf digitaal vergaard? Of neemt hij, tegelijkertijd met zijn wekelijks boodschappen, de Wolder Courant mee uit de supermarkt? Misschien toch eens een enquête bij deze mensen in de bus gooien. Nee, nee, dat wil men dus niet! .... Tja, zo is het cirkeltje weer rond.

En wat doen die andere mensen, die geen sticker hebben en de Wolder Courant wel ontvangen? Lezen zij de gemeentepagina wel? Of lezen ze vooral het andere nieuws? Of verdwijnt het hele pakket in de oud-papierbak? Tja, allemaal vragen waar je over na kan denken maar niet 1-2-3 een antwoord op krijgt. Het mooie is als je de krant rondbrengt dat je dit rechtstreeks kan vragen aan de ontvangers. Helaas was er die avond niemand meer bij pad. Maar als u mijn moeder, de bezorger, treft laat dan vooral eens weten of u de gemeentepagina leest. Of als u het nieuws liever op een andere manier ontvangt, dan komt het antwoord ongetwijfeld wel bij mij terecht.

Kans bestaat natuurlijk dat ik straks als mantelzorgtaak een krantenwijk krijg. Maar dat doe ik met alle liefde. Mooie afwisseling. Wat extra beweging kan ook geen kwaad. En je hoort nog eens wat nieuws dat niet in de krant staat. Voor diegene die op een idee zijn gebracht? Ik weet dat de Wolder Courant nog steeds bezorgers zoekt!

 

Gerrie Hempen-Prent is wethouder in de gemeente De Wolden en woont in Echten.

Wolder Courant Nee-Ja sticker Nee-Nee sticker krantenwijk Huis-aan-huisbladen gemeentelijke informatiepagina digitaal
Klik hier om je boodschap door te geven

#ikdoemee

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Klik hier en geef je mening!

image/svg+xml

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Hé, wat goed dat jij de Luistervink hebt gevonden!

De landelijke verkiezing is geweest. Maar hoe vind jij het lokaal gaan? Omdat we elkaar helaas niet persoonlijk kunnen treffen, staat onze luistervink voor jou klaar. Juist nu is het extra van belang om jouw geluid te laten horen! Dat kun je doen middels deze luistervink. Wat wil jij graag anders zien in onze gemeente, of wat vind jij dat er goed gaat? Wonen, sporten, boeren, het mag over van alles gaan.

De Wolden zonder jou is als een ei zonder zout! We moeten het samen doen!


Schrijf uw reactie


Het mag over één onderwerp gaan zoals bijvoorbeeld boeren, wonen, sporten enz. Maar eigenlijk mag het over van alles gaan. Wat wij als Gemeentebelangen mee willen geven is: hou jezelf vooral niet in! #gbdoen

disclaimer

Spreek uw reactie in

Opname is niet mogenlijk op dit apparaat
Sta gebruik van uw microfoon toe of uw reactie schrijven ipv. spreken

U kunt uw reactie achter laten door deze in te spreken. Gebruik daarvoor onderstaande knoppen. Ga als volgt te werk:

  1. Druk op opnemen
  2. Spreek uw boodschap in, u heeft maximaal 45 seconden
  3. Druk op stop om de opname te stoppen
  4. Met de afspelen/pause knop kunt u uw boodschap afluisteren (optioneel)

U kunt uw boodschap opnieuw inspreken door bovenstaande stappen opnieuw te volgen. Alleen de laatste boodschap wordt bewaard om te verzenden.

disclaimer

Verzenden

Wij als Gemeentebelangen waarderen het enorm dat jij je mening met ons wil delen. Voordat je dat doet kun je hieronder nog enkele gegevens achterlaten. Mochten wij dan nog vragen hebben over hetgeen dat je met ons deelt, kunnen wij contact met je opnemen en er samen over in gesprek gaan. Echter kan je je mening ook anoniem achterlaten.
disclaimer
Bezig met verzenden...

Bedankt

Nog een reactie achter laten

Disclaimer

Eigendom
Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de informatie die u op de site vindt correct is. Het kan echter voorkomen dat de informatie niet volledig en/of juist is. Aarzel niet ons hier op te attenderen. Alle informatie op de site, in welke vorm dan ook (teksten, afbeeldingen, geluidsfragmenten, methoden, downloadbare bestanden, etc.), is eigendom van Gemeentebelangen De Wolden, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

Toegestaan gebruik
Alle informatie mag worden gebruikt binnen het kader waar het voor bedoeld is, met vermelding van de bron en niet voor commerciële doeleinden. Wij stellen het op prijs wanneer u ons hiervan op de hoogte brengt.

Gebruiksrecht
Gemeentebelangen De Wolden heeft haar uiterste best gedaan om de oorspronkelijke eigenaren te traceren van alle op deze website gebruikte beelden en informatie. Mochten we daar toch nog in te kort geschoten zijn, laat het ons weten.

Delen (social media)
Gemeentebelangen De Wolden is niet aansprakelijk voor de wijze waarop artikelen, afbeeldingen en methodes worden gedeeld via de site of reacties en het vervolg hierop, ook niet wanneer anderen zich daardoor benadeeld of op een andere wijze gedupeerd door voelen.

Aan alle op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Iedereen die de op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie gebruikt of informatie op de site plaatst, wordt geacht akkoord te gaan met de bovengenoemde bepalingen.

Gemeentebelangen De Wolden 2021

Oeps!

Er is iets fout gegaan bij het versturen van uw reactie. Probeer het later nog eens.