Erepenning van De Wolden voor Jan ten Kate

Erepenning van De Wolden voor Jan ten Kate

14-12-2018

Echten - Bij zijn afscheid als wethouder kreeg Jan ten Kate vrijdagmiddag de erepenning van de gemeente De Wolden uitgereikt. Ten Kate kreeg de onderscheiding voor zijn bijzondere bijdrage aan de totstandkoming, opbouw en ontwikkeling van de gemeente De Wolden en voor het feit dat hij bijna zeventien jaar actief is geweest in de politiek in De Wolden.

Ten Kate wordt dinsdagavond in de raadszaal van het gemeentehuis van Hardenberg geïnstalleerd als nieuwe wethouder voor de lokale partij OpKoers.nu als opvolger van wegens ziekte gestopte Falco Bruinsma. Saillant detail: als wethouder van De Wolden werd Jan ten Kate acht jaar geleden door toenmalig burgemeester Peter Snijders geïnstalleerd, komende dinsdag mag Snijders dat weer doen, maar dan als eerste burger van Hardenberg.

Snijders was ook aanwezig in Echten en vooral blij. ‘Team Hardenberg wordt versterkt met Jan. Ik denk dat hij de ambities van onze gemeente goed kan versterken. Vooral het duurzaamheidsverhaal wordt een grote klus’, gaf Snijders alvast mee.

De nieuwe grote zaal van de Westerbergen in Echten was volgelopen met gasten die de vertrekkende wethouder de hand wilden drukken.  Ze zagen eerst hoe burgemeester Roger de Groot vertelde dat het college van De Wolden hem met pijn in het hart ziet vertrekken. ‘Ze hebben in Hardenberg een hele goede aan jou, wij hebben gezien hoe je dingen aanpakt’, sprak De Groot.

Voor het hele artikel van Peter Nefkens - Meppeler Courant klik hier

Erepenning De Wolden Jan ten Kate Gemeentebelangen onderscheiding wethouder Hardenberg Jan van 't Zand Peter Snijders