Jan ten Kate wordt wethouder in Hardenberg

Jan ten Kate wordt wethouder in Hardenberg

22-11-2018

De Wolden

Geplaatst op donderdag 22 november 2018 20:00

Zuidwolde - Jan ten Kate (Gemeentebelangen) wordt wethouder in de gemeente Hardenberg. Dat heeft hij vanavond tijdens een raadsbijeenkomst aangekondigd. Hij stopt per 18 december in De Wolden, tot die tijd blijft hij zijn taken vervullen. Op 18 december wordt Ten Kate geïnstalleerd als wethouder voor de gemeente Hardenberg. Hij volgt de zieke Falco Bruinsma op.

Jan ten Kate is bijna zeventien jaar actief geweest in de politiek in De Wolden. In 2002 begon hij zijn politieke carrière als raadslid voor Gemeentebelangen, in 2006 werd hij fractievoorzitter. Sinds 2010 is hij wethouder.

Tijdens zijn wethouderschap heeft hij een diverse portefeuille. Waaronder de programma’s Duurzaam leven in De Wolden en De Wolden Onderneemt. Binnen deze programma’s is wethouder Jan ten Kate onder andere verantwoordelijk voor projecten zoals de Energietransitie, Vitale Vakantieparken, Centrumplannen, de Omgevingswet, de woningbouwopgave en Glasvezel De Wolden.

‘De afgelopen jaren kenmerken zich door de goede samenwerking; binnen het college, met de raad en de organisatie, en vooral ook met inwoners en ondernemers. Ik kijk positief terug op mijn tijd bij gemeente De Wolden en nu is het moment daar voor een nieuwe uitdaging’, reageert Jan ten Kate.

Synoniemen

Volgens Ronald Brouwer van Gemeentebelangen zijn Jan ten Kate en Gemeentebelangen  bijna synoniemen met elkaar. ‘Wij vinden het erg jammer dat hij weg gaat, maar gunnen hem deze nieuwe uitdaging. Als fractie hebben wij het vertrouwen, niet om Jan ten Kate te vervangen, want hij is onvervangbaar, dat wij binnen onze partij genoeg talent hebben om deze functie te vervullen.’

Burgemeester Roger de Groot betreurt zijn vertrek. ‘Met het vertrek van Jan ten Kate verliest De Wolden een betrokken, enthousiaste en ambitieuze wethouder. We respecteren zijn beslissing en wensen hem het beste in gemeente Hardenberg.’ Er is in de week voor 18 december nog gelegenheid tot afscheid nemen, berichtgeving hierover volgt nog. Er is nog niet bekend wie hem opvolgt.

Jan ten Kate Gemeentebelangen De Wolden wethouder Fractievoorzitter Wethouder
Klik hier om je boodschap door te geven

#ikdoemee

Denk mee, Praat mee, Doe mee

Klik hier en geef je mening!

image/svg+xml

Denk mee. Praat mee. Doe mee. Deel3

Hé, wat goed dat jij de Luistervink hebt gevonden!

Jouw mening telt en nemen wij mee in ons programma voor de aankomende jaren. Groot of klein, alles draagt bij aan het grote geheel. Dus laat je horen. Omdat we elkaar niet persoonlijk kunnen treffen, staat onze luistervink voor jou klaar. Ga daarvoor naar onze website www.gbdewolden.nl/ikdoemee en praat mee over verschillende onderwerpen zoals wonen, sporten en boeren in De Wolden. Wij zijn er voor jou!

De Wolden zonder jou is als een ei zonder zout! We moeten het samen DOEN.

#gbdoen


Schrijf uw reactie


Het mag over één onderwerp gaan zoals bijvoorbeeld boeren, wonen, sporten enz. Maar eigenlijk mag het over van alles gaan. Wat wij als Gemeentebelangen mee willen geven is: hou jezelf vooral niet in, wij luisteren en denken mee! #gbdoen

disclaimer

Spreek uw reactie in

Opname is niet mogenlijk op dit apparaat
Sta gebruik van uw microfoon toe of uw reactie schrijven ipv. spreken

U kunt uw reactie achter laten door deze in te spreken. Gebruik daarvoor onderstaande knoppen. Ga als volgt te werk:

  1. Druk op opnemen
  2. Spreek uw boodschap in, u heeft maximaal 45 seconden
  3. Druk op stop om de opname te stoppen
  4. Met de afspelen/pause knop kunt u uw boodschap afluisteren (optioneel)

U kunt uw boodschap opnieuw inspreken door bovenstaande stappen opnieuw te volgen. Alleen de laatste boodschap wordt bewaard om te verzenden.

disclaimer

Verzenden

Wij als Gemeentebelangen waarderen het enorm dat jij je mening met ons wil delen. Voordat je dat doet kun je hieronder nog enkele gegevens achterlaten. Mochten wij dan nog vragen hebben over hetgeen dat je met ons deelt, kunnen wij contact met je opnemen en er samen over in gesprek gaan. Echter kan je je mening ook anoniem achterlaten.
disclaimer
Bezig met verzenden...

Bedankt

Nog een reactie achter laten

Disclaimer

Eigendom
Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de informatie die u op de site vindt correct is. Het kan echter voorkomen dat de informatie niet volledig en/of juist is. Aarzel niet ons hier op te attenderen. Alle informatie op de site, in welke vorm dan ook (teksten, afbeeldingen, geluidsfragmenten, methoden, downloadbare bestanden, etc.), is eigendom van Gemeentebelangen De Wolden, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

Toegestaan gebruik
Alle informatie mag worden gebruikt binnen het kader waar het voor bedoeld is, met vermelding van de bron en niet voor commerciële doeleinden. Wij stellen het op prijs wanneer u ons hiervan op de hoogte brengt.

Gebruiksrecht
Gemeentebelangen De Wolden heeft haar uiterste best gedaan om de oorspronkelijke eigenaren te traceren van alle op deze website gebruikte beelden en informatie. Mochten we daar toch nog in te kort geschoten zijn, laat het ons weten.

Delen (social media)
Gemeentebelangen De Wolden is niet aansprakelijk voor de wijze waarop artikelen, afbeeldingen en methodes worden gedeeld via de site of reacties en het vervolg hierop, ook niet wanneer anderen zich daardoor benadeeld of op een andere wijze gedupeerd door voelen.

Aan alle op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Iedereen die de op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie gebruikt of informatie op de site plaatst, wordt geacht akkoord te gaan met de bovengenoemde bepalingen.

Gemeentebelangen De Wolden 2021

Oeps!

Er is iets fout gegaan bij het versturen van uw reactie. Probeer het later nog eens.