Lely, Limburg, Lokaal - Wethouder Jan van 't Zand verlaat politiek

Lely, Limburg, Lokaal - Wethouder Jan van 't Zand verlaat politiek

22-11-2020

Na meer dan 30 jaar politiek actief te zijn geweest houdt hij het voor gezien. “Icoon stapt uit de politiek” kopt de Meppeler Courant. Wethouder Jan van ’t Zand gaat met pensioen. Niet omdat hij het te zwaar vindt of er genoeg van heeft. Integendeel het zal juist afkicken worden. Loslaten in vertrouwen luidt de ondertitel bij het initiatief vanuit Gemeentebelangen en de raad voor Initiatiefrijk De Wolden. Nu mag hij Gemeentebelangen De Wolden loslaten in vertrouwen. Natuurlijk niet helemaal, maar anders.

Lely  

In zijn werkzame leven naast de politiek was hij jaren werkzaam voor Lely Center Zuidwolde. Die van de melkmachines in de agrarische bedrijven. Mooi te combineren met het raadslidmaatschap en alle daarbij komende functies. Vicevoorzitter van de raad, voorzitter van de werkgeverscommissie, lid van de agendacommissie,  fractievoorzitter, lid van de financiële commissie enz. enz. Dat hij überhaupt nog tijd overhield om te werken. Plus daarnaast nog thuis zijn vrouw Stiena en de kinderen.

Limburg

Bij thuis stond en staat Limburg centraal. Even eruit, even ontspannen. Sportief bezig zijn en lekker samen met de familie. Zeker nu Jan al enige tijd en binnenkort ook Stiena de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Samen genieten, samen erop uit. Limburg zal hier een grote rol in blijven spelen.

Lokaal

Vanaf 1982 politiek actief in de raad en vanaf 1994 voor Gemeentebelangen Zuidwolde. Na de gemeentelijke herindeling van 1998 opgegaan in Gemeentebelangen De Wolden. Een lokale partij dicht bij de mensen, dat sprak hem aan. En hoe, als fractievoorzitter met alle bijbehorende functies, maar als kers op de taart in zijn politieke loopbaan vanaf 2014 als wethouder. Eerst als meer dan 100 procent inzetbare parttime wethouder maar vanaf 2018 als volledig wethouder. Mooie portefeuilles als financiën, sport en afval mocht hij beheren. Onderdelen die hem na aan het hart liggen en waar hij altijd enthousiast van wordt, ‘je kan hem er zelfs wakker voor maken’. Die gedrevenheid en het politieke gevoel heeft hij altijd over proberen te brengen naar de nieuwkomers en zittende raadsleden binnen de fractie van Gemeentebelangen. Misschien wel een nieuwe rol voor in de toekomst, eerst even afstand nemen.

Afstand nemen zal lastig worden kijkend naar zijn jarenlange inzet voor de gemeente, Gemeentebelangen De Wolden en de politiek. Voor Gemeentebelangen staat los laten niet voor losmaken. Natuurlijk zullen wij zijn politieke kennis gaan missen maar het politieke bloed kruipt op een gegeven moment toch waar het niet gaan kan. Het politieke gevoel welke Jan van ’t Zand al jaren heeft laten zien komt dan van pas en vanzelf weer boven drijven.
Jan van ’t Zand bedankt voor je oneindige inzet voor de gemeente De Wolden en voor Gemeentebelangen. Maar voor eerst, geniet van de mooie dingen van het leven, DOEN!

Wethouder Jan van 't Zand Lokaal Gemeentebelangen pensioen loslaten afkicken Doen
Klik hier om je boodschap door te geven

#ikdoemee

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Klik hier en geef je mening!

image/svg+xml

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Hé, wat goed dat jij de Luistervink hebt gevonden!

De landelijke verkiezing is geweest. Maar hoe vind jij het lokaal gaan? Omdat we elkaar helaas niet persoonlijk kunnen treffen, staat onze luistervink voor jou klaar. Juist nu is het extra van belang om jouw geluid te laten horen! Dat kun je doen middels deze luistervink. Wat wil jij graag anders zien in onze gemeente, of wat vind jij dat er goed gaat? Wonen, sporten, boeren, het mag over van alles gaan.

De Wolden zonder jou is als een ei zonder zout! We moeten het samen doen!


Schrijf uw reactie


Het mag over één onderwerp gaan zoals bijvoorbeeld boeren, wonen, sporten enz. Maar eigenlijk mag het over van alles gaan. Wat wij als Gemeentebelangen mee willen geven is: hou jezelf vooral niet in! #gbdoen

disclaimer

Spreek uw reactie in

Opname is niet mogenlijk op dit apparaat
Sta gebruik van uw microfoon toe of uw reactie schrijven ipv. spreken

U kunt uw reactie achter laten door deze in te spreken. Gebruik daarvoor onderstaande knoppen. Ga als volgt te werk:

  1. Druk op opnemen
  2. Spreek uw boodschap in, u heeft maximaal 45 seconden
  3. Druk op stop om de opname te stoppen
  4. Met de afspelen/pause knop kunt u uw boodschap afluisteren (optioneel)

U kunt uw boodschap opnieuw inspreken door bovenstaande stappen opnieuw te volgen. Alleen de laatste boodschap wordt bewaard om te verzenden.

disclaimer

Verzenden

Wij als Gemeentebelangen waarderen het enorm dat jij je mening met ons wil delen. Voordat je dat doet kun je hieronder nog enkele gegevens achterlaten. Mochten wij dan nog vragen hebben over hetgeen dat je met ons deelt, kunnen wij contact met je opnemen en er samen over in gesprek gaan. Echter kan je je mening ook anoniem achterlaten.
disclaimer
Bezig met verzenden...

Bedankt

Nog een reactie achter laten

Disclaimer

Eigendom
Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de informatie die u op de site vindt correct is. Het kan echter voorkomen dat de informatie niet volledig en/of juist is. Aarzel niet ons hier op te attenderen. Alle informatie op de site, in welke vorm dan ook (teksten, afbeeldingen, geluidsfragmenten, methoden, downloadbare bestanden, etc.), is eigendom van Gemeentebelangen De Wolden, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

Toegestaan gebruik
Alle informatie mag worden gebruikt binnen het kader waar het voor bedoeld is, met vermelding van de bron en niet voor commerciële doeleinden. Wij stellen het op prijs wanneer u ons hiervan op de hoogte brengt.

Gebruiksrecht
Gemeentebelangen De Wolden heeft haar uiterste best gedaan om de oorspronkelijke eigenaren te traceren van alle op deze website gebruikte beelden en informatie. Mochten we daar toch nog in te kort geschoten zijn, laat het ons weten.

Delen (social media)
Gemeentebelangen De Wolden is niet aansprakelijk voor de wijze waarop artikelen, afbeeldingen en methodes worden gedeeld via de site of reacties en het vervolg hierop, ook niet wanneer anderen zich daardoor benadeeld of op een andere wijze gedupeerd door voelen.

Aan alle op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Iedereen die de op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie gebruikt of informatie op de site plaatst, wordt geacht akkoord te gaan met de bovengenoemde bepalingen.

Gemeentebelangen De Wolden 2021

Oeps!

Er is iets fout gegaan bij het versturen van uw reactie. Probeer het later nog eens.