Openbare avond met nieuwe partij verkiezingen waterschap; Gemeentebelangen Drenthe ~ Overijssel

Openbare avond met nieuwe partij verkiezingen waterschap; Gemeentebelangen Drenthe ~ Overijssel

23-02-2019

Nieuwe partij Gemeentebelangen Drenthe ~ Overijssel bij verkiezingen waterschap

Op 26 februari 2019 vanaf 20.30uur organiseert Gemeentebelangen De Wolden een openbare avond in dorpshuis ’t Markehuus in Veeningen. Het onderwerp is de komende verkiezingen voor het Waterschap in onze regio. Iedereen is van harte welkom!
Tilko Gernaat en Rudi Hooch Antink (Koekange) respectievelijk lijsttrekker en 2de op de lijst van Gemeentebelangen Drenthe ~ Overijssel zullen u informeren over het Waterschap en de keuzes die de komende jaren gemaakt moeten worden .

Meer over Gemeentebelangen Drenthe ~ Overijssel:

Lokale partijen uit twaalf gemeenten in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta hebben de krachten gebundeld voor de aankomende Waterschapsverkiezingen in maart. Onder de naam Gemeentebelangen Drenthe~Overijssel wil de nieuwe partij tegenwicht bieden aan de landelijke partijen. Gemeentebelangen Drenthe~Overijssel, lijst 5, gaat tegenwicht bieden aan de landelijke partijen door ‘Lokaal maatwerk bij Waterbelangen’

Landelijke partijen passen vaak een landelijke visie toe op de hele regio. Gemeentebelangen Drenthe ~ Overijssel gaat voor lokaal maatwerk. Problemen zijn niet hetzelfde in Salland, de natte Kop van Overijssel of op de Drentse zandgronden. Zij moeten op een verschillende manier aangepakt worden. Dit kan door via de lokale partijen de inwoners mee te laten denken en door rekening te houden met omgevingsfactoren.

Door samenwerking wil Gemeentebelangen Drenthe~Overijssel het waterschap dichter bij de inwoners brengen want zij moeten gehoord en gekend worden wanneer het gaat om veranderingen in zijn of haar leefomgeving. Via de inwoners weten we wat er speelt op lokaal niveau en kunnen we die expertise meenemen.

Veiligheid en het inspelen op de klimaatontwikkelingen hebben de hoogste prioriteit. Bij alle projecten geldt: een goede afweging van nut en noodzaak, haalbaarheid en betaalbaarheid. Het is belangrijk dat de kerntaken niet eenzijdig worden bekeken. De diverse belangen en invalshoeken vanuit natuur, landbouw en leefbaarheid in het gebied moeten worden meegenomen in de besluitvorming. Dit kan doordat de 25 kandidaten allemaal midden in de samenleving staan. https://www.gb-drentheoverijssel.nl/

Vanuit de gemeente De Wolden staan Rudi Hooch Antink (2), Ina van Goor (14) en Douwe Oosterveen (22) op de kandidatenlijst.


 

 

Gemeeentebelangen samenwerking 12 lokale partijen waterschapsverkiezingen landelijk vs lokaal leefomgeving verschillen Rudi Hooch Antink Ina van Goor Douwe Oosterveen Lijst 5