Petra Haanstra gekozen als fractievoorzitter Gemeentebelangen houdt de vaart erin

Petra Haanstra gekozen als fractievoorzitter Gemeentebelangen houdt de vaart erin

24-12-2018


DE WOLDEN – Petra Haanstra uit Ruinerwold is door de fractie van Gemeentebelangen gekozen tot fractievoorzitter. Hiermee volgt zij Gerrie Hempen-Prent op. Pieter Groot neemt de rol van vice-fractievoorzitter over van Ronald Brouwer die vice-voorzitter van de raad blijft. Met de installatie van Riny Jansen als nieuw raadslid is de fractie van Gemeentebelangen weer compleet.

"Het is een grote eer voor mij om door de fractie tot voorzitter gekozen te worden. Ik vind het een uitdaging om leiding te mogen geven aan deze hardwerkende en gedreven groep. De weg die door de fractie is ingeslagen onder leiding van Gerrie, zet ik met veel enthousiasme en bevlogenheid voort”, aldus Haanstra.

“De komende tijd staan er mooie uitdagingen te wachten, zoals de nieuwe omgevingswet. Daarnaast gaan we samen met inwoners aan de slag met onder andere het thema dienstverlening en het vervolg op de huidige dorpsvisies”.

Gemeentebelangen heeft altijd constructief meegewerkt aan het welzijn van de gemeente De Wolden en haar inwoners. De fractie is de grootste van gemeente De Wolden, met acht zetels in de raad en twee wethouders in het college. 

Petra Haanstra is sinds 2018 raadslid voor Gemeentebelangen. Daarvoor was ze zeven jaar voorzitter van het bestuur van Gemeentebelangen en heeft ze als formateur twee keer een rol gespeeld bij de collegevorming van gemeente De Wolden.

 

Petra Haanstra Fractievoorzitter Gemeentebelangen voortzetten vaart erin houden dorpsvisies omgevingsvergunning