Gemeentebelangen en GroenLinks winnen zetel, VVD wordt gehalveerd

Gemeentebelangen en GroenLinks winnen zetel, VVD wordt gehalveerd

17-03-2022

Zuidwolde – Met Gemeentebelangen dat van 8 naar 9 zetels gaat en GroenLinks dat verdubbelt naar 2 zijn de winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen duidelijk. Maar ook het CDA voelt zich een winnaar, want het behield de 3 zetels. grote verliezer was de VVD met een halvering naar 2 zetels.

Gemeentebelangen werd in alle stembureaus de grootste partij en heeft nog maar een extra zetel nodig om de absolute meerderheid te behalen. De PvdA was ook teleurgesteld en vraagt zich bij monde van Mark Turksma af of de mensen wel op zijn partij zitten te wachten. Zijn club leek lang op 2 zetels uit te komen, maar exact zoals vier jaar geleden werd in de slotfase alsnog slechts 1 zetel behaald. D66 en ChristenUnie bleven ook op 2 zetels hangen.

De uitslag is nog wel onder voorbehoud, want pas maandag wordt de definitieve uitslag bekend. Dan is ook meer zekerheid over de restzetels, maar over het algemeen wijkt de uitslag van de verkiezingsavond niet af van de definitieve. Mogelijk dat nog wel kandidaten met voorkeurstemmen zijn verkozen.

De fractie van Gemeentebelangen gaat donderdag eerst met de eigen club om de tafel zitten, met gebak, om daarna de andere partijen uit te nodigen. Gerrie Hempen maakte al duidelijk dat het ook nu weer de verbinding met de andere partijen zoekt.

Gemeentebelangen winnaar 9 zetels gemeenteraadsverkiezingen stemmen stembureau ongekend geen 8 maar 9 zetels horenziendoen