In memoriam Henny Buld-Kist

In memoriam Henny Buld-Kist

05-01-2022

24 December 2021 werden wij opgeschrikt door het bericht dat ons oud-raadslid Henny Buld-Kist is overleden. Na één periode in de gemeenteraad van de voormalige gemeente Ruinerwold (1994-1998) hield ze na de herindeling even de boot af maar het goede gevoel bij Gemeentebelangen bleef bestaan. Richting de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 pakte zij vol verve de draad weer op. In 2014 leidde dat samen met alle andere kandidaten tot een historisch hoogtepunt voor Gemeentebelangen De Wolden met acht zetels.

Ze was op vele vlakken actief, waaronder haar inzet bij het organiseren van de Ouderendag. De combinatie van haar enthousiasme en haar oprechte interesse voor de mensen waar ze voor opkwam, zorgde voor een goede match met Gemeentebelangen. Binnen de fractie fungeerde zij met, "vaak ben je te bange", en "kop d'r veur", als Drentse taol klankbord. 

In 2018 vervulde zij de welverdiende en eervolle rol van lijstduwer. Niet meer in de raad, maar zij bleef nog wel actief. Ook voor de komende gemeenteraadsverkiezing in maart had Henny zich weer kandidaat gesteld. Samen met haar zoon Ronald en zwager Berend Boverhof op de lijst. Dit maakte voor haar het plaatje compleet. 

Het mocht helaas niet zo zijn, als Gemeentebelangen De Wolden zullen wij haar erg missen.

 

Henny Buld-Kist In memoriam oud-raadslid Gemeentebelangen