Josée Gehrke informateur in De Wolden

Josée Gehrke informateur in De Wolden

19-03-2022

Josée Gehrke uit Zuidwolde wordt maandag benoemd tot informateur. Dat heeft de grootste partij in de nieuwe gemeenteraad van De Wolden, Gemeentebelangen, besloten. Gehrke is geen onbekende in het gemeentehuis, want ze was er van 2003 tot 2020 griffier.

„Ze weet precies hoe dit proces gelopen moet worden, ze is iemand die de zaken heel strak oppakt”, weet Gerrie Hempen-Prent, de lijsttrekker van Gemeentebelangen. „Ze kan dit perfect doen en ja, wij zijn ontzettend blij dat ze ja heeft gezegd. We verwachten dat de andere partijen er ook blij mee zijn.”

Als informateur gaat Josée Gehrke informatie ophalen bij alle zeven partijen die in de nieuwe raad van De Wolden komen. Tijdens dit proces wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn om tot een coalitie te komen, die een meerderheid in de gemeenteraad vormt. In De Wolden hoeft dat niet zo’n probleem te zijn met Gemeentebelangen als grootste partij met 9 zetels. Eentje meer had de absolute meerderheid betekend, er hoeft dus maar één partij bij.

Verbinding zoeken

Gerrie Hempen liet woensdag na het bekend worden van de verkiezingsuitslag al weten de verbinding met de andere partijen te willen zoeken, iets wat de voorgaande jaren ook al steeds gebeurde. Met Josée Gehrke als formateur maakt Gemeentebelangen al een eerste stap in die richting. Gehrke vertrok in maart 2020 uit het gemeentehuis en ging op 64-jarige leeftijd met pensioen. Ze sprak toen in een interview in de Meppeler Courant uit het enorm belangrijk te vinden dat raadsleden het veld ingaan en in gesprek gaan met burgers om goede informatie te verzamelen. Nu gaat zíj informatie verzamelen in het formatieproces.

Lees verder op:

https://dvhn.nl/drenthe/dewolden/Josée-Gehkre-informateur-in-De-Wolden-vrouwen-blijken-de-grootste-stemmentrekkers-te-zijn-27552063.html

 

Josée Gehrke informateur Gemeentebelangen De Wolden