Rudi Hooch Antink uit Koekange kandidaat wethouder voor Gemeentebelangen

Rudi Hooch Antink uit Koekange kandidaat wethouder voor Gemeentebelangen

07-07-2023

Rudi Hooch Antink uit Koekange is door Gemeentebelangen voorgedragen als wethouder in de gemeente De Wolden. Hij moet de opvolger worden van Egbert van Dijk, die na bijna 2,5 jaar gedeputeerde wordt voor BoerBurgerBeweging in Drenthe.
Melkveehouder Rudi Hooch Antink kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar veel voorkeursstemmen en kon hierdoor zijn plek innemen in de raad. Wegens zijn werkzaamheden in het algemeen bestuur van het waterschap Drents-Overijsselse Delta heeft hij hier toen van afgezien. Voor Gemeentebelangen Drenthe~Overijssel is hij vier jaar actief geweest in het waterschap, waarvan de laatste twee jaar als fractievoorzitter.

Koeien op de tweede plek

Momenteel is Rudi melkveehouder in Koekange. Zijn beide zonen zullen de werkzaamheden op de boerderij op zich nemen, zodat hij zich fulltime kan inzetten voor het wethouderschap in De Wolden. „De koeien komen even op een tweede plek”, aldus Hooch Antink.

Gerrie Hempen, de andere wethouder van Gemeentebelangen, noemt Hooch Antink een echte bruggenbouwer. „Bij het samenvoegen van de brandweerposten de Wijk en Koekange heeft hij dit laten zien. Nu zet hij zich in voor Duurzaam Boeren Drenthe, om de verbinding tussen de melkveehouders en de provincie tot stand te brengen.”
De agrariër toont op velerlei manieren zijn betrokkenheid bij De Wolden. Zo is hij ook voorzitter van de ondernemersvereniging in Koekange.

Ook Gemeentebelangenvoorzitter Ank van der Ziel is enthousiast. „Met Rudi als nieuwe wethouder naast Gerrie zie ik een mooi duo, dat laagdrempelig de contacten tussen inwoners en politiek verder gaat verbeteren. Egbert van Dijk kan zich met zijn lokaal en onafhankelijke achtergrond nu voor 100% gaan inzetten als gedeputeerde voor Drenthe.”

Voor de benoeming van Rudi Hooch Antink als wethouder is nog wel de instemming van de raad nodig.

 

rudi hooch antink Koekange kandidaat wethouder Gemeentebelangen De Wolden