Kunstgras Koekange

Kunstgras Koekange

08-03-2018

Gemeentebelangen De Wolden en kunstgras een prima combinatie. Maandag 5 januari gaven wethouder Jan van 't Zand en voorzitter Jurian Barelds het officiële startsein voor de aanleg van een kunstgrasveld. Niet alleen de voetbalvereniging Vitesse '63 maar ook de scholen kunnen er in de toekomst het hele jaar door gebruik van maken. 

Foto Kim Stellingwerf ©

Koekange in de lift dankzij eigen initiatief

Huizen en sportverenigingen. Zo maar wat onderdelen die nodig zijn om een dorp leefbaar te houden. In Koekange staken ze de koppen bij elkaar, met de leefbaarheid als inzet. Een prachtresultaat en dat hebben ze aan zichzelf te danken. We spreken een paar Koekangers over hun ervaringen.

,,Het plan is vier jaar geleden van de grond gekomen. Daarvoor hebben wij als voetbalclub een veld ingeleverd en de korfbalvereniging KIA heeft een deel van onze kleedkamers in gebruik genomen. Toen was de grond ‘rijp voor de bouw’. Dorpsbelangen Koekange organiseerde inloopavonden om te kijken of er animo was. Er is niet alleen gekeken of er animo was, maar ook naar welke type woningen er vraag was. Met die informatie is vervolgens ook het bestemmingsplan ingericht en nu gaan we bouwen”, vertelt een trotse voorzitter van Vitesse’63, Jurrian Barelds.

Een soort ‘u vraagt, wij draaien’-mentaliteit, met voor de deelnemers een passende woning tot gevolg. Arthur Bremmer (26) krijgt ook een plek op het nieuwe plan en kan haast niet wachten: “Jammer dat het lang duurt met het aanpassen van een bestemmingsplan, maar ik ben blij dat we kunnen beginnen.” Jurrian springt bij: “Je hebt natuurlijk ook te maken met allerlei regelgeving, maar als dat sneller zou kunnen zou dat voor iedereen mooi zijn.”

De bouw van de nieuwe huizen is van levensbelang voor het dorp, meent Jurrian: “Je houdt op die manier de leefbaarheid in Koekange. De sportverenigingen, de basisscholen en de middenstand zijn hierbij gebaat. Als je mensen de kans geeft om hier te kunnen blijven wonen hier op de manier waarop ze dat zelf graag willen, dan is dat super.” Van leegloop is in Koekange dan ook geen sprake. Niels Andeweg, voorzitter van de korfbalvereniging, stelt dat veel jeugd in het dorp blijft, wat weer doorwerkt in zijn vereniging.

Als voetbalclub een veld inleveren zou je een groot offer kunnen noemen, maar er stond indirect ook iets tegenover. De plaatsing van een kunstgrasveld in Koekange wordt werkelijkheid. “Ik zag het afstaan van een veld juist als kans. Een veld wat constant bespeelbaar is en dat terwijl ons ledenaantal zelfs groeit. Fantastisch!”

Klik hier voor het artikel in de Meppeler Courant

 

Kunstgras Koekange Vitesse '63
Klik hier om je boodschap door te geven

#ikdoemee

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Klik hier en geef je mening!

image/svg+xml

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Hé, wat goed dat jij de Luistervink hebt gevonden!

De landelijke verkiezing is geweest. Maar hoe vind jij het lokaal gaan? Omdat we elkaar helaas niet persoonlijk kunnen treffen, staat onze luistervink voor jou klaar. Juist nu is het extra van belang om jouw geluid te laten horen! Dat kun je doen middels deze luistervink. Wat wil jij graag anders zien in onze gemeente, of wat vind jij dat er goed gaat? Wonen, sporten, boeren, het mag over van alles gaan.

De Wolden zonder jou is als een ei zonder zout! We moeten het samen doen!


Schrijf uw reactie


Het mag over één onderwerp gaan zoals bijvoorbeeld boeren, wonen, sporten enz. Maar eigenlijk mag het over van alles gaan. Wat wij als Gemeentebelangen mee willen geven is: hou jezelf vooral niet in! #gbdoen

disclaimer

Spreek uw reactie in

Opname is niet mogenlijk op dit apparaat
Sta gebruik van uw microfoon toe of uw reactie schrijven ipv. spreken

U kunt uw reactie achter laten door deze in te spreken. Gebruik daarvoor onderstaande knoppen. Ga als volgt te werk:

  1. Druk op opnemen
  2. Spreek uw boodschap in, u heeft maximaal 45 seconden
  3. Druk op stop om de opname te stoppen
  4. Met de afspelen/pause knop kunt u uw boodschap afluisteren (optioneel)

U kunt uw boodschap opnieuw inspreken door bovenstaande stappen opnieuw te volgen. Alleen de laatste boodschap wordt bewaard om te verzenden.

disclaimer

Verzenden

Wij als Gemeentebelangen waarderen het enorm dat jij je mening met ons wil delen. Voordat je dat doet kun je hieronder nog enkele gegevens achterlaten. Mochten wij dan nog vragen hebben over hetgeen dat je met ons deelt, kunnen wij contact met je opnemen en er samen over in gesprek gaan. Echter kan je je mening ook anoniem achterlaten.
disclaimer
Bezig met verzenden...

Bedankt

Nog een reactie achter laten

Disclaimer

Eigendom
Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de informatie die u op de site vindt correct is. Het kan echter voorkomen dat de informatie niet volledig en/of juist is. Aarzel niet ons hier op te attenderen. Alle informatie op de site, in welke vorm dan ook (teksten, afbeeldingen, geluidsfragmenten, methoden, downloadbare bestanden, etc.), is eigendom van Gemeentebelangen De Wolden, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

Toegestaan gebruik
Alle informatie mag worden gebruikt binnen het kader waar het voor bedoeld is, met vermelding van de bron en niet voor commerciële doeleinden. Wij stellen het op prijs wanneer u ons hiervan op de hoogte brengt.

Gebruiksrecht
Gemeentebelangen De Wolden heeft haar uiterste best gedaan om de oorspronkelijke eigenaren te traceren van alle op deze website gebruikte beelden en informatie. Mochten we daar toch nog in te kort geschoten zijn, laat het ons weten.

Delen (social media)
Gemeentebelangen De Wolden is niet aansprakelijk voor de wijze waarop artikelen, afbeeldingen en methodes worden gedeeld via de site of reacties en het vervolg hierop, ook niet wanneer anderen zich daardoor benadeeld of op een andere wijze gedupeerd door voelen.

Aan alle op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Iedereen die de op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie gebruikt of informatie op de site plaatst, wordt geacht akkoord te gaan met de bovengenoemde bepalingen.

Gemeentebelangen De Wolden 2021

Oeps!

Er is iets fout gegaan bij het versturen van uw reactie. Probeer het later nog eens.