Kunstgras, luxe of noodzaak?

Kunstgras, luxe of noodzaak?

27-06-2019

Drie keer kunstgras: luxe of noodzaak?

Voor Gemeentebelangenis kunstgras in ieder geval meer dan alleen maar kunstgras. Door de samenhang met de leefbaarheid van de kernen (vitaal platteland) en de relatie met het Sociaal Domein. Zoals de sociale verbondenheid met de clubs en vrijwilligers onder elkaar, eenzaamheid en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Natuurlijk niet te vergeten de toekomstbestendigheid van voorzieningen en een aantrekkelijk woon- en vestigingsklimaat.

Met het beschikbaar stellen van 1 miljoen euro bij de begroting hebben wij als Gemeentebelangen een voorzet willen geven aan de 3 clubs uit De Wijk, Ruinen en Ruinerwold met belangstelling voor kunstgras. Om ze te stimuleren en op die manier in een kansrijke positie te komen.
Zij hebben dat heel goed opgepakt! Super gemotiveerd als zij waren hebben zij deze kans aangepakt en zijn samen verder aan de slag gegaan om alle opties te laten passeren waarmee kunstgras gerealiseerd zou kunnen worden. Als Gemeentebelangen kunnen wij eigenlijk concluderen dat er maar 1 ding luxe is aan kunstgras: deze vrijwilligers die zich maximaal voor de clubs en voor hun dorpen hebben ingespannen en met resultaat.

  • De eigen bijdrage van 50.000 euro per club
  • Het in het seizoen aanleggen van de velden qua organisatie
  • Daarnaast het in eigen onderhoud nemen van 1 veld
  • De gezamenlijke aanbesteding met naast deze 3 clubs nog 4 andere clubs samen met de gemeentelijke organisatie.
  • Eigen inzet op subsidie voor LED-verlichting
  • Verder niet te vergeten de inzet op eigen werkzaamheden voor zover dan kan bij kunstgras natuurlijk.

Dan wil je ook echt wat als verenigingen, allemaal gezamenlijke inspanningen die hier vanavond leiden tot een kans met dit raadsvoorstel. Niet alleen een kans voor de clubs maar ook voor ons als raad om niet alleen de voorzet te geven maar ook een kans om hen in scoringspositie te brengen en zo uiteindelijk 3 kunstgrasvelden te kunnen realiseren.

Als uit een memo (op een vraag van de CU)  blijkt dat naast het aanleggen van nieuwe velden er inmiddels ook nog eens gewerkt wordt aan een recyclingfabriek om oude kunstgrasmatten te recyclen is dat ook wat betreft duurzaamheid en circulaire economie zeker geen luxe.  

En al gaat het dan niet helemaal zoals wij als raad verwachten financieel gezien met de regeling 1/3 deel voor de clubs en 2/3 deel voor de gemeente uiteindelijk telt het resultaat. Wat Gemeentebelangen betreft belonen wij de maximale inzet, de werkarbeid van deze 3 clubs met dit voorstel. Al is het in blessuretijd, al is het met een penalty. . Later hoor je daar niemand meer over maar wel over het behaalde resultaat.

Als groot voorstander van kunstgras omdat kunstgras meer is dan kunstgras vinden wij als Gemeentebelangen De Wolden kunstgras dan ook geen luxe maar een noodzaak. Wij zijn voor het voorstel zodat de voorzet, die al lang onderweg is geweest, nu eindelijk ook gescoord kan worden. Afgerond zodat Wacker, VVRuinen en VVRuinerwold niet alleen kunstgras kunnen realiseren maar kunnen bouwen aan een toekomstbestendige voorziening, toekomstbestendige dorpen en daarmee een toekomstbestendige gemeente. En dat is geen luxe maar wel mooi meegenomen! 

Kunstgras VVR VVRuinen Wacker aanbesteding begroting duurzaam De Wijk Ruinerwold Ruinen
Klik hier om je boodschap door te geven

#ikdoemee

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Klik hier en geef je mening!

image/svg+xml

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Hé, wat goed dat jij de Luistervink hebt gevonden!

De landelijke verkiezing is geweest. Maar hoe vind jij het lokaal gaan? Omdat we elkaar helaas niet persoonlijk kunnen treffen, staat onze luistervink voor jou klaar. Juist nu is het extra van belang om jouw geluid te laten horen! Dat kun je doen middels deze luistervink. Wat wil jij graag anders zien in onze gemeente, of wat vind jij dat er goed gaat? Wonen, sporten, boeren, het mag over van alles gaan.

De Wolden zonder jou is als een ei zonder zout! We moeten het samen doen!


Schrijf uw reactie


Het mag over één onderwerp gaan zoals bijvoorbeeld boeren, wonen, sporten enz. Maar eigenlijk mag het over van alles gaan. Wat wij als Gemeentebelangen mee willen geven is: hou jezelf vooral niet in! #gbdoen

disclaimer

Spreek uw reactie in

Opname is niet mogenlijk op dit apparaat
Sta gebruik van uw microfoon toe of uw reactie schrijven ipv. spreken

U kunt uw reactie achter laten door deze in te spreken. Gebruik daarvoor onderstaande knoppen. Ga als volgt te werk:

  1. Druk op opnemen
  2. Spreek uw boodschap in, u heeft maximaal 45 seconden
  3. Druk op stop om de opname te stoppen
  4. Met de afspelen/pause knop kunt u uw boodschap afluisteren (optioneel)

U kunt uw boodschap opnieuw inspreken door bovenstaande stappen opnieuw te volgen. Alleen de laatste boodschap wordt bewaard om te verzenden.

disclaimer

Verzenden

Wij als Gemeentebelangen waarderen het enorm dat jij je mening met ons wil delen. Voordat je dat doet kun je hieronder nog enkele gegevens achterlaten. Mochten wij dan nog vragen hebben over hetgeen dat je met ons deelt, kunnen wij contact met je opnemen en er samen over in gesprek gaan. Echter kan je je mening ook anoniem achterlaten.
disclaimer
Bezig met verzenden...

Bedankt

Nog een reactie achter laten

Disclaimer

Eigendom
Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de informatie die u op de site vindt correct is. Het kan echter voorkomen dat de informatie niet volledig en/of juist is. Aarzel niet ons hier op te attenderen. Alle informatie op de site, in welke vorm dan ook (teksten, afbeeldingen, geluidsfragmenten, methoden, downloadbare bestanden, etc.), is eigendom van Gemeentebelangen De Wolden, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

Toegestaan gebruik
Alle informatie mag worden gebruikt binnen het kader waar het voor bedoeld is, met vermelding van de bron en niet voor commerciële doeleinden. Wij stellen het op prijs wanneer u ons hiervan op de hoogte brengt.

Gebruiksrecht
Gemeentebelangen De Wolden heeft haar uiterste best gedaan om de oorspronkelijke eigenaren te traceren van alle op deze website gebruikte beelden en informatie. Mochten we daar toch nog in te kort geschoten zijn, laat het ons weten.

Delen (social media)
Gemeentebelangen De Wolden is niet aansprakelijk voor de wijze waarop artikelen, afbeeldingen en methodes worden gedeeld via de site of reacties en het vervolg hierop, ook niet wanneer anderen zich daardoor benadeeld of op een andere wijze gedupeerd door voelen.

Aan alle op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Iedereen die de op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie gebruikt of informatie op de site plaatst, wordt geacht akkoord te gaan met de bovengenoemde bepalingen.

Gemeentebelangen De Wolden 2021

Oeps!

Er is iets fout gegaan bij het versturen van uw reactie. Probeer het later nog eens.